Fantasztikus magyar sikerekkel zárult a szegedi gyorsasági kajak-kenu világbajnokság! A csömöri Balaska Márk Apagyi Leventével bronzérmet szerzett a kajakpárosok 200 méteres számában a vasárnapi döntőben! Szép volt, fiúk!

 

Remekül mutatkozott be a szegedi gyorsasági kajak-kenu világbajnokságon a csömöri Balaska Márk (a képen balra) Apagyi Leventével. A fiúk K2 200 méteren magabiztosan jutottak be a fináléba, miután megnyerték az előfutamukat. Vasárnap következhetett a döntő!

 

A fináléban a kajakpáros nem rajtolt jól, ezzel komoly hátránnyal kezdett a 200 méteres távon, de aztán nagyot darált a szembe szélben, ez pedig a harmadik helyre volt elég. A Csömöri Önkormányzat által is támogatott sprinter (fel is tűnt a csömöri zászló a szegedi lelátón) két aranyérem után ezúttal egy szépen csillogó bronzérmet tehet a vitrinjébe!

 

- Egy sprinter azért áll oda a rajthoz, mert nyerni akar - kezdte értékelését Balaska Márk. - Szerettem volna bizonyítani a hazai világbajnokságon. A rajtban egy billenés miatt volt egy kis hiba, utána viszont nagyon jól jöttünk, a közepén és a végén is. Leventének ez az első érme felnőtt világbajnokságról, így előzetesen aláírtuk volna ezt az eredményt, nincs okunk a panaszra.

 

 

Felnőtt gyorsasági kajak-kenu világbajnokság, Szeged - Magyarország
Balaska Márk-Apagyi Levente páros eredményei:

előfutam, K2 férfi 200m
1. Balaska Márk, Apagyi Levente (Magyarország) 31.59 mp
2. Stelian Naftaniala, Trevor Thomson (Nagy-Britannia) 33.04 mp
3. Sebastian Delgado, Matias Otero (Uruguay) 33.99 mp
döntő, K2 férfi 200m
1. Jurij Postrigai, Alekszander Djacsenko (Oroszország) 33.05 mp
2. Pjotr Mazur, Bartosz Grabowski (Lengyelország) 33.10 mp
3. Balaska Márk, Apagyi Levente (Magyarország) 33.30 mp

 

Hajrá, magyarok!