Ráckevén rendezték meg a pénzdíjas Borkovits József Emlékversenyt hazánk legjobb gyorsasági kajak-kenusai részére, amelynek keretein belül 300 méteres futamokat írtak ki a résztvevők számára. A csömöri Balaska Márk is ott volt a rajtnál.

 

Mintegy 50 felnőtt, ugyanennyi gyerek és 10 masters versenyző állt rajthoz a Borkovits József Emlékversenyen. Kajakban a nőknél Hagymási Réka nyert Lucza Anna és Szabó Ágnes előtt, a férfiaknál Apagyi Levente győzött, megelőzve Csizmadia Kolost, Kovács Márkot és Balaska Márkot. A férfi kenusoknál Korisánszky Dávid zárt az élen Fekete Ádám és Szőke Attila előtt, a női kenusoknál pedig Lakatos Zsanett diadalmaskodott, mögött Kémenes Enikő és egy thai versenyző végzett.

 

Az eseményt Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke nyitotta meg, de ott volt Pánczél Károly országgyűlési képviselő és Wichmann Tamás világbajnok, olimpiai ezüstérmes kenus, aki a verseny végén gulyáslevest is főzött a helyieknek.

 

- Azért ezt a távot választottuk, mert a víz mellett egy 300 méteres, szépen kikövezett sétány van, ahol követni lehetett a versenyzőket. Egy látványos versenyt szerettünk volna, és ez sikerült is, nagyon sokan kilátogattak a rendezvényre – mondta Borkovits Margit főszervező. – Örülök, hogy ilyen nagy nevek is elfogadták a meghívásunkat, fontos nekünk, hogy legyenek a gyerekeknek példaképeik, ugyanis szeretnénk visszahozni Ráckevére a vízi életet, szeretnénk, ha ismét lenne itt felnőtt élsport.