Kerékpár

Az olasz meló

A Cube-Csömör hegyibringáscsapat két válogatott versenyzője, Schmidel Regina és Takács Valent Márk is rajthoz állt a dél-tiroli Nalles-ban az Internazionali d’Italia-sorozat harmadik futamán, a UCI Junior Series XCO következő állomásán.

Alig kezdődött el, annyi már megállapítható, hogy izgalmas, sűrű és sikeres a 2021-es éve a csömöri profi bringásnak, Valter Attilának: az újabb Giro d'Italia-kaland után nyáron jöhet az olimpia! A szövetség döntése alapján ő utazhat Tokióba.

Az országúti kerékpárosok szövetségi kapitánya, Dér Zsolt meghívására az utánpótlás-válogatott kerete ismét elfoglalta a mátraházi edzőtábort. A srácokhoz csatlakozott néhány felnőtt, többek között a Cube-Csömör bringása, Sylvester Balázs is.

Ismét magára irányította a rivaldafényt a csömöri Valter Attila, aki az országúti kerékpárosok egyik leghíresebb World Tour-futamán, a jubileumi, 100. Katalán körön többször is benne volt a nap szökésében és végig a francia Groupama-FDJ húzóembere volt.

Kitűnő időjárási körülmények között készül a szezonra a Kanári-szigeteken a Valter Tibor vezette Cube-Csömör hegyibringáscsapata. A teljesítménymutatók alapján a festői környezetben nagyon jó úton jár a csapat.

Újabb három törökországi versennyel folytatódott a szezon a csömöri hegyikerékpárosoknak: Schmidel Regina, Sylvester Balázs és Takács Valent Márk is háromszor pattant nyeregbe négy nap alatt - több top10-es eredményre is büszkék lehetnek a srácok.

Az UAE Touron való bemutatkozása után és a Katalán körversenyen indulása előtt a csömöri bringás, Valter Attila az ES Bringa podcastjében mesélt a debütálásáról az FDJ-ben, illetve arról is szót ejtett, hogy áll a francia nyelvtanulással.

A Cube-Csömör három bringása is meghívást kapott az U17-U19-es korosztály számára szervezett ötnapos mátraházi edzőtáborba, ahol kőkemény etapok és versenyszimulációk jellemezték a hetet. A srácok munkáját Valter Tibor is segítette.

Elérkezett az év első válogatott kerethirdetésének az ideje az utánpótlás bringásoknál. A szövetségi kapitányok döntésének értelmében a hegyikerékpáros és az országúti szakágban is kijelölésre került a névsor, amelyen több csömöri tehetség is szerepel.

Az idei versenyszezon Törökországban, egészen pontosan Alanya környékén kezdődött csömöri hegyikerékpárosainknak, akik közül Schmidel Regina és Sylvester Balázs három nap alatt három viadalon is nyeregbe pattant.

Bemutatkozott új World Tour-klubjában és rögtön a csapat legjobbjaként zárt a csömöri bringás, Valter Attila, aki az Egyesült Arab Emirátusok körversenyén a francia Groupama-FDJ színeiben a 39. leggyorsabbként fejezte be a viadalt.

Több önerős és számos pályázati forrással támogatott beruházás előkészítése zajlott a téli időszakban Csömörön. Hamarosan megkezdődik a Szabadság úti M0-s felüljárón a Magtár utcára vezető kerékpárút építése, 85% pályázati és 15% önerős finanszírozásban.

Oldalak