Az első két helyet kisajátították a csömöriek a XVI. Bükk Maratonon, hiszen a hosszútávú versenyen először győztes Dina Márton mögött a csapattárs, Buruczki Szilárd végzett. Az aranyérmes csömöri tehetség több mint két perces előnnyel verte a mezőnyt.

 

A XVI. Bükk Maraton a csömöri Dina Márton élete első aranyérmét nyerte maratoni verseny leghosszabb távján, csapattársának Buruczki Szilárdnak így be kellett érnie az ezüsttel. A remek formában lévő Dina 2 perc 12 másodperces előnnyel nyert Buruczki előtt, aki nagyon kiélezett sprintbefutó után ért célba a 2. helyen, miután a célegyenesben sikerült lehajráznia Dobai Róbertet és Szalay Pétert is.

 

- Életem első hosszútávú maratonján indultam az elmúlt vasárnap - kezdte élménybeszámolóját Dina Márrton. - Nem volt zökkenőmentes, mert szombaton megadta magát az első fékem, ezért vasárnap reggel rajt előtt fél órával még át kellett szerelni. Szerencsémre ott volt Bodrogi Bence és segített. Hatalmas köszönettel tartozom neki, nélküle nem tudtam volna elindulni. A versenyt próbáltam beosztósra venni, nem tudtam, hogy kibírom-e a végéig, de szerencsére végig nagyon jól éreztem magam. A 75. kilométernél ritmust váltottam egy köves meredeken, és ott nem tudott senki követni. Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy Szilárdnak beszorult a lánca, és se Szatmáry András, se Blazsó Márton nem voltak már ott, defekt, és egyéb technikai problémák miatt. Szilárd nagyon nagyot sprintelt a végén és bejött másodiknak. Nagyon örülök az eredménynek és gratulálok a csapattársaimnak!

 

 

XVI. Bükk Maraton
eredmények

1. Dina Márton (Cube-Csömör) 3:24:15
2. Buruczki Szilárd (Cube-Csömör) +2,12
3. Dobai Róbert (NoMad Merida CST) +2,13
7. Dina Dániel

további csömöri eredmények:
mini táv:
U13 fiú
1. Rozgonyi Ádám
rövid táv:
U17 lány
1. Czéczei Flóra
3. Németh Lili

 

Gratulálunk a szép eredményekhez!