Hétvégén a csehországi Brno és Zlín környékén rendezték meg a junior és az U23-as korosztálynak az országúti kerékpárosok Európa-bajnokságát, ahol két csömöri versenyző, Dina Márton és Valter Attila is a legjobb tíz között ért a célba!

 

A csehországi Brno (Brünn) és Zlín környékén került sor a közvetlen utánpótlás (junior, U23) számára kiírt országúti kerékpáros Európa-bajnokság mezőnyversenyére, ahol az U23-as fiúkra 140 kilométer várt, 10 kilométeres körpályán, melynek első fele egy nagyjából öt kilométer hosszú emelkedő volt. A kifejezetten embert próbáló terepen a 159 indulóból mindössze 54-en értek célba értékelhetően - köztük a három magyar is! A válogatott képviseletében a két csömöri, Dina Márton és Valter Attila ráadásul a legjobb tízben végzett (előbbi egy háromfős szökés végén lett a nyolcadik, míg Attila a mezőnyből indítva a 9. helyen érkezett a célba), így volt ok az ünneplésre!

 

A svájci győztes, Marc Hirschihez képest (aki 35.36 km/h átlaggal nyert) mindössze tizenegyen értek be egy percen belül, köztük a nyolcadik helyen Dina Márton (9 másodperc hátrányban) és Valter Attila (14 másodperc hátránnyal), mindkettőjüké kiemelkedő teljesítmény! Peák Barnabás a 47. lett, negyedóra hátránnyal.

 

U23-as és junior országúti kerékpáros Európa-bajnokság 2018
Csehország
csömöri eredmények
U23, férfi
8. Dina Márton 3:58:23 mp
9. Valter Attila 3:58:28 mp

 

Gratulálunk a kimagasló eredményekhez!