A hagyományoknak megfelelően a Magyar Kerékpáros Szövetség minden év elején díjazza az előző szezon legjobbjait a különböző szakágakban. A hegyibringásoknál a Cube-Csömör tehetségét, Dina Mártont magasztalták az U23-asoknál!

 

Nemcsak a Magyar Kerékpáros Szövetség gálája hagyományos, de az is, hogy Dina Márton edzőtáborban tartózkodik januárban, így nem tud részt venni a díjátadón. Az idei Bringasport Év Sportolója Gálán - a szakágak felterjesztései alapján -, a 12 szakág előző évi legjobbjait méltatták és díjazták a szövetség képviselői a Kormány-, a Magyar Olimpiai Bizottság-, valamint az MKSZ releváns, meghívott tisztviselői, edzők, sporttársak, rokonok és barátok jelenlétében.

 

Az eseményt Dr. Princzinger Péter, az MKSZ elnöke nyitotta meg, aki köszöntőjében kitért rá, hogy nyugodt és eredményes mederben folyik a sportág fejlesztése, amely a közös, kitartó munkának köszönhetően az idei évben elképesztő eredményeket hozott a magyar kerékpársportnak. Szerinte a megítélt támogatások tovább segítik a bringasportot a kitűzött célok elérésében, így remélhetőleg még jobb eredmények születhetnek majd 2019-ben és természetesen 2020-ban is, az olimpián.

 

A díjátadón aztán az U23-asok között a Cube-Csömör bringását, Dina Mártont érte a megtiszteltetés, hogy megkapta a legjobbnak járó elismerést, és bár személyesen Valter Attila sem lehetett jelen, a Tour de Hongrie-n nyújtott fantasztikus produkciója okán különdíjat érdemelt a "zsűritől".

 

Gratulálunk!