A csömöri bringás, Valter Attila a CCC Development Team színeiben másodikként zárta a lengyel Baltyk-Karkonosze Körversenyt, ráadásul a legjobb fiatalnak járó fehér trikót is megszerezte. A lengyel klub tarolt a hazai viadalán.

 

A 2.2-es besorolású lengyel Baltyk-Karkonsze Körversenyen több csömöri is rajthoz állt: a CCC Development Team színeiben Valter Attila, a Pannon Cycling Teamben pedig Dina Márton. Az ötszakaszos viadal egy 174 kilométeres etappal rajtolt el Kolobrzeg városából, a sprintereknek kedvező szakaszt az idei V4 kerékpárverseny-sorozat magyarországi futamának győztese Pawel Franczak (Voster-ATS) nyerte, a magyar versenyzők nagy része, a győztessel azonos idővel, a főmezőnnyel érkezett.

 

A második, körpályák sokaságát tartogató 121 és fél kilométeres penzum végén a norvég Tor Arne Gilje bizonyult a leggyorsabbnak, míg a harmadik szakasz mezőnyhajráján ugyancsak Franczak diadalmaskodott. Utóbbin Valter Attila jött meg a legelőkelőbb helyen honfitársaink közül a kilencedik pozícióban átgurulva a célvonalon. A verseny egyik döntő jelentőségű etapjának a 11,6 kilométeres egyenkénti időfutam bizonyult, amely 470 méterről rajtolt és Przel Okrajban ért véget 1046 méteres magasságban. Attila, a győztes csapattársához képest mindössze harminchét másodperc hátránnyal az előkelő harmadik helyen zárta a szakaszt. Dina Márton is bejött az első húszban, egészen pontosan a tizenkilencedik időt repesztette.

 

Az utolsó szakasz éppen, hogy átlépte a száz kilométeres távot, ám az öt kategorizált emelkedő rendesen megrostálta a karavánt. Attila mindössze két másodperccel ért célba a győztes mögött. Összetettben Kamil Malecki megőrizte előnyét, megnyerte a versenyt a második helyre fellépő csapattársa, Valter előtt. A magyar kerekes ezzel az újabb kiváló eredményével harminc UCI-világranglista pontot gyűjtött, mindemellett a szakaszokon elért második és harmadik helyeiért is kapott három, illetve egy pontot. Megkoronázva teljesítményét a fiatalok különversenyében, a fehér trikót is hazavihette. A CCC Development Team egyébként is tarolt, a hegyi összetett kivételével mindent megnyertek.

 

- Az utolsó etap tökéletes volt számomra – mondta Valter Attila a versenyt követően csapata weboldalán. – Jó pozícióból indultunk, igyekeztünk kontrollálni az eseményeket. Végig nagyon jó erőben éreztem magam, szerettem volna megnyerni a szakaszt, ami nem sikerült ugyan, mindezek ellenére elégedett vagyok. Kamil győzött összetettben, én magam pedig második lettem, de a csapatversenyben is mi lettünk a legjobbak. Motiváltak vagyunk, várjuk a következő kihívásokat!

 

Baltyk-Karkonosze országúti kerékpáros körverseny 2.2 2019
Lengyelország
csömöri eredmények:
1. szakasz
27. Valter Attila 3:37:05 mp - a győztessel azonos idő
42. Dina Márton 3:37:05 mp - a.i.
2. szakasz
48. Valter Attila 2:42:38 mp +3 mp
51. Dina Márton 2:42:38 mp +3 mp
3. szakasz
9. Valter Attila 3:03:31 mp - a.i.
15. Dina Márton 3:03:31 mp - a.i.
4. szakasz
3. Valter Attila 26:06 mp +37 mp
19. Dina Márton 27:05 mp +1p 36 mp
5. szakasz
2. Valter Attila 2:52:34 mp +2 mp
37. Dina Márton 2:53:44 mp +1p 12 mp
összetettben:
2. Valter Attila +29 mp - 12:41:48 mp
22. Dina Márton +2p 44 mp - 12:44:03 mp

 

Szép volt, srácok!