Remekül zárta az országúti kerékpárosok 2019-es szezonját a csömöri Valter Attila, aki az egyik leghíresebb őszi klasszikus, a Giro di Lombardia 23 éven alattiaknak szóló változatán tekert, és az előkelő negyedik helyen gurult át a célvonalon.

 

A Giro di Lombardia 176 kilométeres távja során a WorldTour-verseny legikonikusabbjának számító Madonne del Ghisallo hegyre is fel kellett tekerniük a bringásoknak. A futamot végül az olasz Bagioli nyerte, aki a francia Champoussinnal ért haza, mögöttük rengeteg kis csoportban ért célba a mezőny. A győztestől harmincnyolc másodpercre érkezett meg Valter Attila az előkelő negyedik helyen, mely újabb 15 UCI-pontot is jelentett számára.

 

A CCC Development Team magyar kiválósága idén nem kevesebb, mint 70 UCI-versenynapot teljesített (9023 versenykilométer), az összes többnaposon a top 10-ben végzett, ahol idén elindult, nyerte a nemzeti időfutam bajnokságot, napot a Gemenc Nagydíjon és hegyibefutót a Tour de l'Aveniren. Egy ilyen fantasztikus szezon után már csak egyetlen nyitott kérdés marad, 2020-ban melyik WorldTour-csapatban folytatja - tette fel a kérdést a velo szakportál. A válasz az ősz folyamán biztosan kiderül.

 

Giro di Lombardia 2019, országúti kerékpárverseny, Olaszország
csömöri eredmények
4. Valter Attila (CCC Development Team) 4:05:31 mp +38 mp hátrány

 

Gratulálunk, Attila!