A tokiói olimpiát ugyan 2021-re halasztották, de Cseuz László ennek ellenére hazánkban 80 nap alatt teljesítette az útra tervezett 9000 kilométerét. A 76 éves sportember 112,5 kilométeres napi átlaggal abszolválta az ötkarikás távot.

 

A Csömöri Bringafesztivál állandó szereplője, a péceli Cseuz László véghezvitte, amit az idei évre eltervezett: a 76 éves sportember, aki 1992 óta minden nyári olimpiára eltekert kerékpárján mindössze 80 nap alatt teljesítette Magyarországon a kijelölt 9000 kilométeres távot. Eredetileg Pécel és Tokió között bringázott volna, de a világjárvány miatt elhalasztott olimpia az ő terveit is átírta. „Napi 112 kilométeres átlagot mentem, azt hiszem, ez nem rossz 76 éves fejjel” – mondta a hazaérkezés után Cseuz László, aki ismerősöknél, barátoknál szállt meg, s három megye kivételével bejárta az országot.

 

Május elsején indult, azóta tehát bebarangolta a Balaton környékét, korábbi otthonát, Szentest és az ország számos pontját. Az 1992-es Barcelona-túra után Atlanta, Sydney, Athén, Peking, London és Rio következett. Hogy jövőre végül Tokiót is kipipálhatja-e, az egyelőre még a jövő zenéje!