A termálvizéről elhíresült Zalakaroson kezdődött a 2022/23-as cyclocross Magyar Kupa-szezon. A sorozatban most debütáló helyszínen, az 1. KarosCross Kupán a Cube-Csömör versenyzői közül hárman is dobogóra állhattak.

 

A 1. KarosCross Kupa központja az egy évvel ezelőtt átadott világszínvonalú Karos Korzó és az azt körülvevő 6 hektáros zöld terület volt. A bringásokat az érkezés után számtalan ingyenes parkolóhely, a multifunkcionális fogadóépületben (mely a versenyközpontnak adott helyet) fedett és fűtött öltözők/zuhanyzók, közösségi térként is szolgáló kávézó és gyereksarok várta. A szemet gyönyörködtető parknak üde színfoltja a változatos kínálattal rendelkező street food étteremsor, a szökőkút és az arborétumi részen található speciális növényzet, ezeket a 2.4 km hosszú pálya nyomvonala is mind érintette - jelent meg a verseny hivatalos kommünikéjében.

 

A szervezők értékes rajtcsomagot is összeállítottak, melyben a Zalakarosi Fürdőbe szóló belépő volt a legnagyobb ajándék, ezt az indulók jó része a futamokat követően fel is használta az addigra már nyárias 20-22 fokos időben. A mindent egy helyen koncepció nyugat-európai hangulatot teremtett, a szervezőknek sikerült több kiállítót is a helyszínre csábítani, így a Skoda, Wahoo, 575, és Bemer standjai is színesítették a programot. Többen úgy vélekedtek az indulók közül, olyan volt az esemény, “mintha Svájcban vagy Belgiumban lennénk”.

 

A pályát a bő egy hétig tartó szinte folyamatos eső jól eláztatta, így igazi saras cross körülmények várták a versenyzőket. Nagy öröm volt a szervezők számára, hogy az előző napra meghirdetett pályabejárásra a nevezettek fele átvette a rajtszámot és kihasználták a lehetőséget a nyomvonal és akadályok begyakorlására. A pálya első részén egy hosszabb rézsűs szakasz darabolta szét a mezőnyt, majd következett a lépcső és a dupla palánk akadályként az első depózási lehetőség előtt. Az UCI-szabványoknak megfelelően épített dupla depó első áthaladása után következett a Kis és Nagy pályát teljesítő kategóriák számára az arborétumi rész sok rövid, de annál csúszósabb kanyarral és egy patakmeder átkeléssel. A második depózás környékén is volt rendesen dolguk a mély sárban a bringásoknak, majd a célhoz vezető utolsó 300 méter már végig kordonozott “csőben” haladt az aszfalton.

 

A futamokat hét rajtban bonyolították le a Magyar Kupa szabályzata szerint, melyek értékelése három eredményhirdetésben lett elosztva a nap során. A kategória győztesek egyedi KarosCross 575 Pro mezt kaptak a kupa mellé, mintegy 25.000 forint értékben. Ezen kívül összesen 800.000 forintnyi tárgynyereményt osztottak ki a kategóriák dobogósai között, az abszolút fődíj a Wahoo okosgörgője volt az elit férfi győztes számára.

 

A Magyar Kupa Elit-Master 1 futamán kilenc kört abszolváltak a résztvevők. Az elitben a mieink közül Sylvester Balázs lett a második, míg Mindszenti Ákos zárt harmadikként.

 

Cyclocross Magyar Kupa 2022, Zalakaros
csömöri eredmények
U11, lány
4. Hegedűs Helga 29:13 mp -1kör
U15, lány
2. Hegedűs Heléna 33:54 mp -1kör
elit, férfi
2. Sylvester Balázs Tibor 1:01:41 mp
3. Mindszenti Ákos 1:03:18 mp

 

Gratulálunk!