Kézilabda

Kéziseink is elkezdték

A Csömör KSK fiatalokkal kiegészült férfi, illetve női kézilabdacsapata Bagyánszki Zsolt és Turák Csaba vezetőedzők irányításával pörgős, dinamikus foglalkozásokkal kezdte el a felkészülést az előttünk álló NB II-es, és Pest megyei szezonra.

Salgótarjánban zárult a Nemzeti Strandkézilabda Bajnokság, ahol a férfiaknál a Dinamit BHC érdemelte ki az elsőséget, miután a döntőben legyőzte a Beach Stars BHC együttesét. Büszkék lehetünk: az All Star-csapatba egy csömöri játékos is bekerült!

A Magyar Kézilabda Szövetségben kisorsolták a férfi Magyar Kupa selejtezőjének és I. fordulójának párosításait, amelyből kiderült, hogy a Csömör KSK nem érintett a sorozat selejtezőjében, így szeptemberben kapcsolódunk be a küzdelmekbe.

A Pest Megyei Kézilabda Szövetség Versenybizottsága - összhangban az NB-s kiírással - elkészítette, majd a PMKSZ elnöke jóváhagyta a 2020/2021. évi bajnoki szezonra szóló versenykiírást a Pest megyei felnőttbajnokságokra vonatkozóan.

A kézilabdázók és a focisták hetével folytatódott a csömöri táborszezon: a rengeteg programra és a remek hangulatra ezúttal sem lehetett panasz, az élmények megkoronázása pedig a Groupama Arénában tett látogatás volt.

Közös főzéssel búcsúztatta a szezont női kézilabdacsapatunk. A Pest megyei bajnokságban négy győzelemmel kezdő lányok március óta nem léphettek pályára tétmérkőzésen, még az alapszakasz vége előtt lezárult az évad.

Szezonbúcsúztatóval zárta le a csonka bajnoki évadot az NB II-es listavezető, veretlen férfi kézilabdacsapatunk a Csömöri Sportcsarnokban. Kovács Márk és Turák Félix elbúcsúzott a csapattársaktól, ők máshol folytatják a pályafutásukat.

A kézilabda-bajnokságok lezárultával már a következő idény került a klubok fókuszába: az NB II-ben vitézkedő, bő egy éve veretlen Csömör KSK férficsapata tovább folytatná a parádés sorozatát a szeptember közepén rajtoló új idényben.

A felnőttbajnokságok mellett természetesen az utánpótlás sorozatait is törölte a Magyar Kézilabda Szövetség: a Csömör KSK fiatal tehetségei számára érzékeny veszteség, hogy az ifjúsági csapatunk is fényes éremtől esett el a szezonban.

A kézilabda-bajnokságok eredmény nélküli lezárását követően a Csömör KSK javaslatot fogalmazott meg a szövetség és a riválisok felé: a hagyományos Fábián Ferenc kézilabda emléktorna idén rendhagyó formában kerülhetne megrendezésre...

Egyetlen mérkőzés volt hátra az alapszakaszból női kézilabdacsapatunk számára, amikor félbeszakadt a Pest megyei bajnokság, majd néhány héttel később a szövetség döntött az idény törléséről is. Idén elmaradt a lányoknak a bajnoki hajrá.

Folytatjuk hagyományteremtő rovatunkat: csömöri edzőinket portrésorozat keretében mutatjuk be, minden hónapban más és más kerül rivaldafénybe. Áprilisban a serdülő fiú kézilabdacsapatunkkal dolgozó edzőt, Rohodi Pétert ismerhetjük meg.

Oldalak