Ezüstérmet nyert a Rév TSC elleni döntőben férfi kézilabdacsapatunk a VII. Fábián Ferenc Emléktornán. A hagyományos, szezon előtti viadalon izgalmas meccseket láthattunk, és a második hely mellett a legjobb kapusra és a gólkirályra is büszkék lehetünk!

 

Ahogy azt beharangozónkban is előrevetítettük, az eddigi legerősebb mezőny gyűlt össze a VII. Fábián Ferenc Emléktornán, hiszen a Csömör KSK ellenfelei egyaránt a dobogón végeztek a mögöttünk hagyott bajnoki szezon során. Ennek megfelelően szakmailag is garantált volt a színvonalas meccsek sora, amit bizonyítottak is a csapatok: a torna megnyitóján elhangzott Válé Flórián, a Csömör Sport Kft ügyvezetőjének beszéde, innentől viszont már a tetteké volt a főszerep! Először az NB II Észak-csoportjának első két helyezettje, a Gödöllői KSC és a Rév TSC meccselt az első elődöntőben, sokáig döntetlenközeli volt az állás, ahogy azonban a gödöllőiek rutinos játékosa, Márkus Béla elfáradt, úgy dőlt el a találkozó a fővárosiak javára. A második mérkőzésen bemutatkoztak élesben is új játékosaink, a Csömör KSK–Dunaharaszti MTK összecsapáson igazán a második félidőben nyílt az olló, Ékes Ádám védései után, Bakos György vezetésével akkor nyertük meg a meccset a sárga mezesek ellen.

 

Nem volt megállás: a két elődöntő után a vesztesek azonnal elfoglalták a parkettát, így talán a fáradtság is közrejátszhatott, de a dunaharasztiak nem tudták tartani a lépést a korábbi kétszeres bajnok gödöllőiekkel, így a torna legsimább meccsének és a szomszédok bronzéremszerzésének lehettünk szemtanúi. A döntő nagy kérdése az volt, hogy folytatódik-e a sorminta, sikerül-e összehozni a harmadik kupasikerünket a hagyományos csömöri viadalon, vagy az újonc Rév TSC ellopja a show-t. Megint Bakos vette vállára új csapatát, találataival (amelyek között egy félpályáról szerzett is volt) átvette a vezetést a góllövőlistán és tartotta a lelket övéiben. Hiába azonban a kapuscsere és minden egyéb próbálkozás, ezen a meccsen ezúttal nem sikerült a fordítás a Rév TSC ellen, amely újoncként is megérdemeleten nyerte meg a trófeát. Vigaszul szolgálhat, hogy Bakos György 11 gólig jutott, ezzel megnyerte a gólkirálynak járó kupát, míg a kapusok különversenyében Ékes Ádám emelhette magasba a különdíjat. A "mesterhármas" tehát egyelőre nem sikerült, új név került fel a vándorserlegre!

 

 

VII. Fábián Ferenc Emléktorna
2018. szeptember 2., Csömöri Sportcsarnok

a program:
14.00 megnyitó
14.10 elődöntő I.: Gödöllői KC – Rév TSC 22–25 (11–12)
15.30 elődöntő II.: Csömör KSK – Dunaharaszti MTK 26–20 (13–10)
17.00 3. helyért: Gödöllői KC – Dunaharaszti MTK 31–24 (19–12)
18.30 döntő: Rév TSC – Csömör KSK 25–18 (14–10)
19.30 eredményhirdetés, a Fábián Ferenc-díj átadása

 

A VII. FÁBIÁN FERENC EMLÉKTORNA FOTÓALBUMA IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!

 

A torna legjobb mezőnyjátékosa: Márkus Béla (Gödöllői KC)
A torna legjobb kapusa: Ékes Ádám (Csömör KSK)
A torna gólkirálya: Bakos György (Csömör KSK)

 

Gratulálunk a csapatoknak!

 

 

Az emléktornán a névadó Fábián Ferenc fiai, Ferenc és Pál hagyományosan átadják a Fábián Ferenc-díjat: az idei díjazott Csömör Nagyközség korábbi polgármestere, Bátovszki György, aki 20 éven át vezette a települést.

 

Bátovszki György méltatása:
Az 1990-es rendszerváltás után a nagyvállalatok egymás után jelentettek csődöt, a privatizáció első áldozatai a sportklubok voltak, példa erre az Elektromos, a Vasas, a Dunaferr vagy az Ikarus. Ebben a helyzetben egyéni vállalkozók, vagy önkormányzatok biztosították a túlélést. A csömöri kézilabdacsapat nemhogy túlélte ezt a nehéz időszakot, de még fejlődött is. Ebben szerzett elévülhetetlen érdemeket Bátovszki György, aki 1990-től 20 éven át volt Csömör polgármestere.

 

Gratulálunk a díjazottnak!