A hagyományoknak megfelelően a VIII. Fábián Ferenc Emléktornával indul az ősz Csömörön, ahol férfi kézilabdázóink mellett a Dunaharaszti MTK, a Füzesabonyi SC és a Gödöllői KC lép pályára. Az idei tornán egykori játékosunkra, Kasza Balázsra emlékezünk.

 

Az NB II élcsapatai gyűlnek össze a Csömöri Sportcsarnokban, hogy részt vegyenek a VIII. Fábián Ferenc férfi kézilabda emléktornán. Házigazda férfi kézilabdacsapatunk mellett a kétszeres győztes, az NB II Észak-csoportjának tavalyi aranyérmese, a Gödöllői KC, a Dél-csoport ezüstérmese, a Dunaharaszti MTK, illetve az újonc, az Észak-keleti-csoportban bronzérmes Füzesabonyi SC lép pályára a felkészülési tornán. Nemcsak látványos és küzdelmes, de szakmailag is remek meccsekre van kilátás.

 

- Nagyon örülök neki, hogy ilyen erős csapatok fogadták el a meghívásunkat, idén is rangos tornára van kilátás, amely remekül illik a felkészülésünkbe - nyilatkozta Bagyánszki Zsolt, a Csömör KSK vezetőedzője. - Két héttel a bajnokság rajtja előtt kiemelkedő ellenfeleink lesznek, így fel tudjuk majd mérni, hogy miben kell még fejlődnünk. Ellenfeleink egyaránt remekeltek az előző bajnokságban, szinte kivétel nélkül dobogós csapatokkal kell majd megküzdenünk, tehát szakmailag mindenképp komoly kihívás vár ránk. Színvonalas meccsekben biztosan nem lesz hiány.

 

Rendhagyó módon a VIII. Fábián Ferenc kézilabda emléktorna délelőtti programjában helyet kap a női felkészülési torna is, így felnőttcsapatunk mellett a BVSC-Zugló és a KASE együtteseinek találkozóit is megtekinthetjük.

 

Az eddigi Fábián Ferenc férfi kézilabda emléktornák győztesei:
2012 - Csömör KSK
2013 - Gödöllő KSC
2014 - Ferencvárosi TC
2015 - Csömör KSK
2016 - Gödöllői KC
2017 - Ferencvárosi TC
2018 - Rév TSC

 

A felkészülés szakmai része mellett ezúttal szomorú apropója is lesz a tornának, emlékezünk is. Emlékezünk egy nagyszerű emberre, egy kiváló játékosra, egykori kitűnő beállónkra, az 1995-96-os NB II-es és az 1998-99-es NB I/B-s szezonban Csömörön szereplő korábbi utánpótlás-válogatott Kasza Balázsra (a csapatképen az álló sorban, 17-es mezben), aki a 2017-es veronai busztragédia áldozataként hunyt el. Balázs korábbi csapattársai egymással meccselnek az emlékezés jegyében: a Csömör KSK öregfiúk csapata a Kasza Balázs Teammel csap össze a torna betétprogramjaként. Az ünnepélyes kezdődobást Balázs édesapja, Kasza János, a Ferencvárosi TC és a Húsos SE korábbi kiváló kézilabdázója végzi el.

 

 

VIII. Fábián Ferenc kézilabda emléktorna
2019. szeptember 1. Csömöri Sportcsarnok
a női torna programja:
9.00 megnyitó
9.10 Csömör KSK – BVSC-Zugló
10.20 BVSC-Zugló – KASE
11.30 Csömör KSK – KASE
12.40 női eredményhirdetés, köszöntés, csoportkép a felújított burkolatú iskolai pályán

a férfitorna programja:
13.00 elődöntő I.: Csömör KSK – Füzesabonyi SC
14.15 elődöntő II.: Dunaharaszti MTK – Gödöllői KC
15.30 Kasza Balázs emlékmérkőzés: Csömör KSK öregfiúk – Kasza Balázs Team
16.30 3. helyért
18.00 döntő
19.30 férfi eredményhirdetés, a Fábián Ferenc-díj átadása

 

A VIII. Fábián Ferenc kézilabda emléktorna ideje alatt végig ingyenesen látogatható a Csömör KSK történeti kiállítása a Csömöri Sportcsarnokban!

 

A BELÉPÉS INGYENES!

 

 

A VIII. Fábián Ferenc férfi kézilabda emléktorna csapatai:

 

Csömör KSK
házigazda, 8. részvétel
alapítva: 1947
legjobb eredmény: kétszeres győztes (2012, 2015)
vezetőedző: Bagyánszki Zsolt

 

Dunaharaszti MTK
2. részvétel
alapítva: 1920
legjobb eredmény: negyedik helyezés (2018)
vezetőedző: Illés Márton

 

Füzesabonyi SC
1. részvétel
alapítva: 1954
legjobb eredmény: -
vezetőedző: Bánik Roland

 

Gödöllői SC
8. részvétel
alapítva: 1991
legjobb eredmény: kétszeres győztes (2013, 2016)
vezetőedző: Bartos Gábor

 

Szurkoljunk együtt csapatainknak!