A régi idők páratlan csömöri hangulatát idézte férfi kézilabdacsapatunk hazai pályán aratott diadala a Salgótarjáni SKC együttese ellen az NB II-es bajnokság csúcsrangadóján, amely után egy fordulóval az őszi zárás előtt átvettük a vezetést a tabellán.

 

Csodálatos élményekkel gazdagodott, aki szombati délutáni programjának a Csömör KSK férfi kézilabdacsapatának Salgótarjáni SKC elleni szuperrangadóját választotta. Nem kevesen tettek így, a sportcsarnok lelátói oldalt és a kapuk mögött is megteltek, a vendégektől is érkezett egy busznyi fanatikus, a hangulat a régi időket idézte, így nem véletlen az sem, hogy korábbi játékosaink is szép számmal látogattak ki képviselve a különböző generációkat. A fokozott érdeklődés az első és a második csatájának szólt az NB II-es bajnokságban.

 

Jól kezdtünk, néhány perc után kétgólos előnyt szereztünk, a vendégek azonban stabilizálták magukat, támadásban erőltették a beállósjátékot, amely ellen kezdetben nem tudtunk hatékonyan védekezni. Hiába készültünk a kedvenc megoldásaikból, a pályán nem látta viszont az elképzelteket Bagyánszki Zsolt vezetőedző. Nem úgy a szünet után... A két félidő között még négygólos hátrányban ballagtunk az öltözőbe, ráadásul a salgótarjániak szerezték az első gólt a folytatásban, a magabiztosság és a nyugalom azonban "mínusz ötnél" is áradt a srácokból. Hasonló helyzetekből többször is kirángatták már magukat az őszi szezon során, most is valami ilyesmire készültek. Békefi vezetésével összeállt a beálló körüli védekezésünk, ez pedig remek alapot szolgáltatott a kapaszkodáshoz. Szépen csökkent is a különbség, Kerekes nagyon fontos bravúrokat hozott a kapuban, támadásban pedig Bártfay, Nádasdi és Csajbók is extrát tett hozzá a csapat teljesítményéhez, nem beszélve az ezúttal is rendkívül hasznos Bakos, Kővári és Uzonyi kulcsfontosságú megmozdulásairól. A vendégek nem találtak fogást rajtunk, még a vezetőedzőnek, Nigrínyi Tibornak is szerelést kellett öltenie, hogy megpróbáljon segíteni övéinek (a meccs előtt azt nyilatkozta honlapunknak, hogy csak vészhelyzetben lép majd pályára). Nos, salgótarjáni szempontból vészhelyzet volt, miután az eddig 100%-os listavezető a 39. és a 49. perc között mindössze egyszer talált be, miközben kilencet kapott. Szinte hihetetlen, de ekkorra már öttel vezettünk! Hol volt már a szünetbeli négygólos hátrány...? Az utolsó percekben feltettük a pontot az i-re, a meccs vége igazi gála volt, kezdődhetett a megérdemelt örömtánc fantasztikus és ekkorra már igencsak karcos hangú szurkolóink előtt, akik dudáikkal, dobjaikkal végig buzdították a mieinket. Csodálatos hangulatot varázsoltak a srácok mind a pályán, mind a lelátón. Aki ott volt, biztos sokáig nem felejti az élményt. A második félidőt 10 (tíz!) góllal nyertük az eddig elképesztően menetelő nógrádiak ellen, így tökéletesen megérdemelten, egyedüliként veretlenül a mezőnyben átvettük a vezetést a bajnoki tabellán!

 

FÉRFI KÉZILABDA, NB II, ÉSZAK-CSOPORT, 10. FORDULÓ
Csömör KSK – Salgótarjáni SKC 34–28 (11–15)
2019. november 30. szombat, 16.30
Csömöri Sportcsarnok
Gólszerzők: Bártfay 9, Nádasdi 7, Csajbók 6, Bakos 5, Uzonyi 4, Turák F. 2, Kővári 1 ill. Tóth 7, Nagy 6, Dancs 5, Szerencsés 4, Dénes 2, Forgács 2, Gyetvai 2.

 

Fotók ITT!

 

KÖVETKEZIK:
FÉRFI KÉZILABDA, NB II, ÉSZAK-CSOPORT, 11. FORDULÓ
Cunder TU Kézisuli – Csömör KSK
2019. december 7. szombat, 18.00
Székesfehérvár

 

Szurkoljunk együtt csapatainknak!