- Biztosan nagyon készültök már a nordic walking csapattal erre az eseményre, az idén a csoportodból hányan segítenek a lebonyolításban? 

- Az idei csatangolón is, hasonlóan, mint az eddigi években, a nordic walking csapat szinte minden tagja jeleskedik a lebonyolításban, körülbelül 15 fő.

- Minden túrázó kap egy térképet, és lesznek ellenőrzési pontok is, de mi segíthet még a tájékozódásban?

- Minden egyes táv szalagozva lesz, kék jelzőszalagokkal, plusz az ellenőrző pontokon lévő nordicosok is segítenek, hisz már álmukból felkeltve is fújják az útvonalat. Szinte minden ellenőrző ponton kapnak valami finomságot a résztvevők. Lesz frissítő, édesség, gyümölcs…

- A kutyák milyen harapnivalóra számíthatnak és azokat ki finanszírozza vagy készíti?

- A kutyáknak szánt finomságokat konkrétan én, és Miklián Rita finanszírozza. Rita saját maga süti a jutalomfalatot, amivel érkezéskor kínáljuk a négylábú kedvenceket, a célban pedig marhahúsos csomagocskát kap minden kutyus.

- Vasárnapra pillanatnyilag 22 fokot és egész napos napsütést ígérnek, de ha tévednek az időjósok, rossz idő esetén mivel készüljenek a gyaloglók?

- Hogyha kicsit párás lenne az idő reggel, akkor sem kell megijedni, tavaly is magas páratartalom mellett indultak útnak a túrázók. Esős idő esetére: esőkabát, vízálló cipő, nadrág szárára húzható vízhatlan kamásli ajánlott.

- Erika, te milyen rendszeresen és mekkora távot teszel meg, mióta túrázol rendszeresen? 

- Én 5 éve gyalogolok rendszeresen. Naponta minimum 5 km-t. Heti két alkalommal, amikor nordic walking edzések vannak, a táv: 8-10-15 km. Nagyon élvezem! Ezt a sportot nekem találták ki! :)

- Volt már olyan, hogy fel kellett függesztened utadat, mert nem bírtad fizikailag vagy nem fért bele az időbeosztásodba?

- Egyetlen egyszer fordult elő, egy teljesítménytúrán, a Budai hegységben, nyári 36 'C-ban, amikor úgy éreztem, nem bírom végigcsinálni, de az ellenőrző ponton megfelelő biztatást kaptam, miszerint hogy ebben a hőségben, ha már eddig eljutottam, akkor ne kanyarodjak vissza! Természetesen végigmentem a 30 kilométeren. Az időbeosztásom miatt sosem adtam még fel.

- A szomszédaidat vagy a közeli ismerőseidet személyesen is elhívtad a Csatangolóra?

- Mindig, mindenkit hívok. A szomszédaim évek óta rendszeresen jönnek, de jönnek a kutyasuliból is, ahova járunk a kutyámmal, és a munkahelyemről is jönnek kollégák, akik nagyon szívesen vesznek részt a csatangolón, mert szeretik a jó levegőt, a jó társaságot, és nem utolsó sorban a csömöriek vendégszeretetét.

 

B. Kriszta