Legújabb csömöri szakosztályunk, a ritmikus gimnasztika szakág Kiss Tímea vezetésével egyre népszerűbb a fiatalok körében. Április végétől pedig már a felnőtteket is várják, új csoport indul péntekenként a Sportcsarnokban. Interjú magyar bajnok edzőnkkel.

 

A gyerekek körében egyre népszerűbb legújabb szakosztályunk, a sikereken felbuzdulva aktív korában többszörös magyar bajnok, Kiss Tímea jelenlegi edzőnk, felnőtt művészi torna csoportot indít a Csömöri Sportcsarnokban. Az órákon erősítő-, nyújtó-, testformáló gyakorlatokat végezhetnek a kifinomult, harmonikus mozdulatok iránt érdeklődő, és jó alakra vágyó hölgyek, felnőtt nők. Első alkalom: április 29.

 

- Remek visszajelzések érkeznek az új RG-csoportodról. Hogy zajlik a munka a foglalkozásokon?
- Március óta dolgozunk együtt a gyerekekkel, nem telt el még sok idő, de már olyanok vagyunk, mint egy kis család. Mindenki barátságos, segítőkész, befogadó, a gyerekek isszák a szavaimat és sokszor hoznak saját maguk által készített ajándékokat. Elhalmoznak a szeretetükkel és a rajzaikkal, büszke vagyok a kis tanítványaimra, egyszerűen imádnivalóak!

 

- Hogy jött az ötlet, hogy csoportot indíts Csömörön?
- A XVI. kerületben már korábban is dolgoztam és az egyik anyukának köszönhetően jött az ötlet, aki felvetette, hogy mi lenne, ha Csömörön is elkezdeném a munkát a helyi lányokkal. Mostanra olyannyira növekedtünk, fejlődtünk, hogy már 16 gyerekkel dolgozunk az edzéseken. Plusz tréningeket pedig a versenyre készülőknek tartok. Itt a szabad gyakorlat mellett egy karikagyakorlatot is be kell mutatni, ezek begyakorlásához viszont sokkal több időre van szükség. A ritmikus gimnasztika tulajdonképpen a balettnek, a táncnak és a tornának az ötvözete, alfaja pedig a művészi torna, ami erősítő- és nyújtó feladatokat is magába foglal. Ezeket teljesen kezdőknek, amatőröknek is bátran tudom ajánlani.

 

 

- A gyerekekkel való közös munka láthatóan boldoggá, elégedetté tesz, azt gondolom sportkarrieredre is hasonlóan büszke lehetsz.
- Hároméves korom óta sportolok, többszörös magyar bajnoknak mondhatom magam a sportágban egyéniben és csapatban, többször nyertem meg a legjobb előadásmód kategóriáját is, összesen 18 évig tornáztam. Remélem ebből a rutinból minél többet át tudok adni a gyerekeknek is.

 

- A hamarosan induló, felnőtteknek hirdetett csoportodat kiknek ajánlod?
- Alapvetően mindenkiben hiszek. Nem kell feltétlenül hajlékonynak, vékonynak lenni ahhoz, hogy a gyakorlatokat elvégezze valaki. Bárki jöhet és elkezdheti a tornát. Nagyon sokan végeznek ülőmunkát, számukra kifejezetten hasznos a nyújtás és a hátizmok erősítése. Remélem minél többen csatlakoznak, és a gyerekekhez hasonlóan jó hangulatú csoportban dolgozhatunk együtt.

 

Szabó Péter Ádám

 

A lelkes érdeklődők személyesen, e-mailben vagy telefonon is jelentkezhetnek: Kiss Tímea +36/30 574 0419, e-mail: timmyrsg@gmail.com

Edzésidőpontok: kezdőcsoport - hétfő-szerda 15-16.30, versenyző előkészítő csoport - szombat 13-15.00, felnőtt torna - péntek 18:45-19:45.