A dohai torna-világbajnokságon a női selejtezők során a Böczögő Dorina, Fehér Nóra, Kovács Zsófia, Makra Noémi és a csömöri Péter Sára alkotta csapat a 17. helyet szerezte meg, így teljesítette a célkitűzést, kvótát szerzett a jövő évi vb-re.

 

Katar fővárosában, Dohában került sor az idei torna-világbajnokságra, ahol a férfiakhoz hasonlóan a nők is kvótát szereztek csapatban a jövő évi stuttgarti világbajnokságra. A csapatot Böczögő Dorina, Fehér Nóra, Kovács Zsófia, Makra Noémi és a csömöri Péter Sára alkotta (a képen a jobb szélen), illetve tartalékként ott volt Al-Salty Dália is. A szakvezetés a vb előtt azt várta a nőktől és a férfiaktól is, hogy bejussanak a legjobb 24-be, így csapatban kvótát szerezzünk a 2019-es stuttgarti vb-re.

 

– Közel vagyunk ahhoz, amit a következő ciklusra tervezünk, hogy a legjobb 12-es mezőny tagjai legyünk. Ráadásul az Európa-bajnok Dévai Boglárka nem tudott itt lenni, az ő eredménye biztos jelentett volna egy-két plusz helyezést.” – mondta Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya, aki nagyon örült ennek az eredménynek.

 

Gratulálunk, lányok!