Ragyogóan szerepelt az ugrás döntőjében a csömöri Péter Sára a lengyelországi Szczecinben rendezett torna Európa-bajnokságon, ahol élete első Eb-szerdöntőjében az előkelő hetedik helyen végzett a rangos mezőnyben.

 

A másodéves felnőtt tornász, a csömöri Péter Sára a hetedik legmagasabb pontszámmal (13.983) került be a csütörtöki selejtezőből az ugrás fináléjába. A Postás SE sportolójának elmondása szerint az volt a titkos vágya, hogy ezen a szeren ott lehessen a legjobbak között. A döntő előtt nagyon izgult, ez azonban egyáltalán nem látszott ugrásain, hatodikként mutatkozott be, és nagyon magas, 14.533 pontot kapott első ugrására. Második ugrása alacsonyabb kiinduló pontú, és abból a leérkezéskor kicsit elszökkent, de az is jól sikerült, 13.600 pontot ért. Így összességében 14.066 pontot gyűjtött be, többet, mint a selejtezőben, és ezzel a hetedik helyen végzett élete első Európa-bajnoki szerdöntőjében!

 

- Nagyon boldog vagyok, hiszen már otthon úgy készültem, és abban reménykedtem, hogy ott lehetek a legjobb nyolc között, jóllehet tudtam, hogy a második ugrásom gyengébb - értékelt Péter Sára a szövetség honlapján. - Őszintén szólva a finálé napján nagyon izgultam, de ugyanakkor nagyon is vártam a döntőt. Aztán ahogy felmentem a pódiumra, minden izgalmam elszállt, csak az ugrásra koncentráltam. Éreztem, hogy jól sikerült az első, de még én is meglepődtem, hogy milyen magas pontot kaptam rá. Ez nagyon feldobott a másodikra, az sem volt rossz, de elszökkentem belőle, egy kicsit lehetett volna pontosabb. Már alig várom, hogy hazaérjünk, és kezdhessem a munkát, hogy ezt a második erős ugrást is össze tudjam hozni a vb-re.

 

- Nagyon büszke vagyok Sárira és elégedett is, jó úton halad - nyilatkozta Draskóczy Imre, szövetségi kapitány. - Azt tudtuk, hogy a második ugrása alacsonyabb kiindulójú, de a vb-re megpróbálunk begyakorolni egy jóval magasabb kiindulójút. Az első ugrása nagyon erős, ezt mutatja a 14.5-ös pontszám is, ez kiemelkedő a mezőnyben, és bizakodásra adhat okot. Nagyon reménykedünk abban, hogy összejön ez a második erős ugrás is, akkor 1.2 ponttal emelkedik a kiinduló, és az mindenképpen egy minőségi ugrás lesz az ugrások között is, amellyel a világ élvonalához lehet tartozni. Most a finálé után azt mondtam Sárinak, hogy a mai nappal sportolóvá, tornásszá érett, és ezen az úton kell tovább haladni.

 

Gratulálunk!