Általános

Nyári sporttáborok Csömörön

Szikrázó napsütés, felhőtlen jókedv és önfeledt sportolás - itt a nyári táborok ideje. A Csömöri Szabadtéri Sportközpont változatos sporttáborokat kínál a szünidő alatt, így az atlétika, a foci, a kézilabda és a kosárlabda szerelmesei is jelentkezhetnek!

Noha a Csömöri Szabadtéri Sportközpont az elmúlt hónapok során nem volt látogatható, de a komplexumban és környékén ez idő alatt sem álltak le a fejlesztések, illetve a felújítási és karbantartási munkák. Megújult környezetben sportolhatunk!

Ragyogóan kezdődik a nyár: újra megtelt élettel a Csömöri Szabadtéri Sportközpont! Ugyan fokozott óvintézkedések mellett, de ismét fogadhatja a sportolókat a komplexum, így a szakosztályok a mai nappal szabadtéren már edzésbe állhattak.

A Hogyan tovább, magyar sport? elnevezésű online konferencián dr. Lénárt Ágota, a Testnevelési Egyetem Pszichológia és Sportpszichológia Tanszékének vezetője is előadást tartott, amely során a mentális felkészülés fontosságát hangsúlyozta.

A Csömöri Szabadtéri Sportközpont létesítményei, pályái (atlétika-, tenisz-, terepbringa-pálya, multifunkciós kispálya, iskolai gumiburkolatú pálya, élőfüves focipálya, kondipark) június 2-ától fokozatosan megnyitják kapuikat a sportolni vágyók előtt.

Nagyszabású, szinte minden területet érintő élő online konferenciát rendezett Hogyan tovább, magyar sport? címmel az utanpotlassport.hu szerkesztősége a koronavírus-járvány hatásairól, a szakmai és gazdasági kilátásokról.

A legújabb kormányintézkedésekre és a hazai járványügyi helyzetre tekintettel Csömör Nagyközség Önkormányzata az elkövetkező hetekben megkezdi a szigorító intézkedések fokozatos feloldását. Átláthatóan, előre tervezhetően és egyértelmű szabályok szerint.

Ma ünnepli kereken 50. születésnapját Válé Flórián, a Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Minden sportszerető csömöri nevében boldog, emlékezetes, vidám születésnapot kívánunk. Isten éltessen, Flórián!

Közzétesszük az Országos Sportegészségügyi Intézet és a Válogatott Kereteket Ellátó Szolgálat - a kijárási korlátozás enyhítése kapcsán megkezdett sporttevékenységgel összefüggésben elkészített - sportegészségügyi állásfoglalásának munkaanyagát.

Májusban újabb tíz fogós kvízkérdéssel készültünk olvasóinknak az évről évre egyre sikeresebb csömöri sport témakörében. Most mindenki tesztelheti, mennyire ismeri edzőinket és sportolóinkat! Játékra fel!

Ha pozitívumot keresünk a jelenlegi helyzetben, akkor az feltétlenül megemlíthető, hogy a sérült játékosaink felépülésére elegendő idő adatik, semmiképpen sem kell siettetni az újbóli edzésbe állást. A csömöri csapatoknál sajnos bőven akad érintett.

Ma van a magyar sport napja! A Magyar Athletikai Club 1875-ben ezen a napon rendezte a kontinens első szabadtéri sportversenyét Budapesten. Ennek emlékére a kormány 2000-ben május hatodikát a Magyar Sport Napjának nyilvánította. Hajrá, magyarok!

Oldalak