Tenisz

Közel volt a bravúr az ob-n

A Nemzeti Edzés Központban került megrendezésre a HE-DO fedettpályás országos bajnokság, ahol a csömöri teniszező, Jánosi Luca is pályára lépett a felnőttek mezőnyében. Ifjú tehetségünk egyesben és párosban is a második fordulóig jutott.

Az 1. számú kiemelt csömöri tenisztehetség, Jánosi Luca tornagyőzelemmel kezdte a 2020-as évet az U18-as fedettpályás országos bajnokságon a Nemzeti Edzés Központban. Büszkeségünk szettveszteség nélkül zárta a viadalt.

Az utóbbi hetek időjárása nem teszi már lehetővé a Csömöri Szabadtéri Sportközpont teniszpályáinak használatát, megtörtént a téliesítés, a hálók leszerelése, így hivatalosan is véget ért a 2019. évi teniszezési lehetőség. Nyitás jövő tavasszal!

Egészen a fináléig kitartott a csömöri teniszező, Jánosi Luca lendülete az ITF G4 Budapest Open nemzetközi salakpályás viadalon, ahol a döntőben a cseh Nikola Bartunkova tudta csak megállítani magabiztosan menetelő tehetségünket.

Roppant nehéz sorsolást kapott és nem jutott a főtáblára a 17 éves csömöri Jánosi Luca a 60 ezer dollár összdíjazású székesfehérvári teniszversenyen, ahol a selejtező 1. fordulójában két szettben kikapott a chilei Daniela Segueltól.

A kisebb betegsége miatti kihagyás után a Sori Kupán tért vissza a csömöri teniszező, Jánosi Luca. A fővárosi versenyen a hölgyek U18-as korosztályában az elődöntőt sajnos fel kellett adnia, így ellenfele játék nélkül jutott a fináléba.

Bosznia-Hercegovina egyik legszebb déli városában, Mostarban szerepelt a csömöri teniszező, Jánosi Luca egy G3-as ITF-versenyen, ahol egyesben a későbbi horvát győztes megállította az elődöntőben, párosban viszont sikerült a fináléba kerülés.

Egyesben a második fordulóban, míg párosban a negyeddöntőben búcsúzott a küzdelmektől a hazai rendezésű, 15.000 dollár összdíjazású Kiskút Open salakpályás teniszversenyen a 17 éves csömöri válogatott, Jánosi Luca.

Szeptember 21-én várunk téged is partnereddel, pároddal együtt amatőr teniszversenyünkre! A Sportnap keretén belül a versenyen való részvétel díjtalan, de előnevezéshez kötött! A regisztráció az amatőr teniszversenyre már elindult.

Két alkalommal is dobogóra állhatott az ifjú csömöri teniszező, az első helyen kiemelt Jánosi Luca a nyíregyházi korosztályos országos bajnokságon, ahol az U18-as korosztályban egyesben ezüst, míg párosban Punyi Anna oldalán bronzérmet szerzett.

A magyar korosztályos teniszválogatottak közül egyedül a csömöri Jánosi Lucával felálló U18-as lányok jutottak be a csapat Európa-bajnokság döntőjébe. A gárda a franciaországi Granville-ben a kontinens legjobbjai között a 7. legjobb csapatként végzett!

Komoly sikert ért el a magyar U18-as lányválogatott a csömöri Jánosi Lucával a soraiban: Olaszországban sikeresen kvalifikálta magát a gárda a tenisz Európa-bajnokság döntőjébe, így a hölgyek a franciaországi Granville felé vehetik az irányt.

Oldalak