Kajak-kenu

Három tizednyi különbség

Szolnokon rendezték a gyorsasági kajak-kenusok idei második világbajnoki válogatóját, amelyen a csömöri Balaska Márk ismét korábbi társával, Birkás Balázzsal harcolt a győzelemért. Közel jártak hozzá, mindössze három tized választotta el őket az aranytól!

Szegeden került sor a gyorsasági kajak-kenusok idei első világbajnoki válogatójára, amelyen a csömöri Balaska Márk is hajóba szállt régi-új társával, Birkás Balázzsal. A kétszeres világbajnok sprinterduó ezúttal sem adta alább az aranyéremnél!

A Magyar Honvédség Sportszázad állományából jelenleg három katonasportoló vesz részt a déli határszakasz védelmének biztosításában, Birkás Balázs szakaszvezető mellett két őrmester, Koleszár Mátyás és a csömöri Balaska Márk.

A romániai Pitestiben rendezték meg a maraton kajak-kenu világbajnokságot. A szakág idei legfontosabb viadalán a magyar és a nemzetközi mezőny legjobbjai mind részt vettek, többek között az Őry Zsomborral egy hajóban induló csömöri Solti László.

A Szegeden rendezett gyorsasági kajak-kenu országos bajnokságon kétszer is dobogóra állhatott egy négyes tagjaként a csömöri Balaska Márk: 500 méteren bronzérmet vehetett át, míg 200 méteren országos bajnoki címet ünnepelhetett a társaival.

A kajak-kenu maraton szakág egyik legjobbja, a csömöri Solti László volt a leggyorsabb K1 férfi 10 000 méteren a Békésszentandráson rendezett 50. Simon Fiala Emlékversenyen! A Vasas SC kajakozója az aranyérem és a trófea mellett pénzdíjat is átvehetett.

A lengyelországi Poznanban rendezték meg a gyorsasági kajak-kenusok idei Európa-bajnokságát, ahol K-2 200 méteren a csömöri Balaska Márk Csizmadia Kolos párjaként állt rajthoz. Az egység az ötödik helyezéssel fejezte be a rangos versenyt.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség Elnöksége a Versenysport Bizottság előterjesztése alapján elfogadta a gyorsasági Európa-bajnokságra utazó csapat névsorát, amelynek tagja a kétszeres világbajnok, csömöri Balaska Márk is.

Hajszál híján

Mindössze fél másodperccel maradt le a dobogóról a Szegeden rendezett II. felnőtt gyorsasági kajak-kenu olimpiai és Eb-válogató előfutamában a kétszeres világbajnok csömöri Balaska Márk, így nem jutott a középdöntőbe a versenyen.

A gyorsasági kajak-kenusok után a maratoni szakág szezonja is elindult: Győrben rendezték a Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokságot, amely a júliusi, moszkvai Európa-bajnokságra is válogatott. A csömöri Solti László bronzérmet ünnepelhetett párosban.

Izgalmas versenyekkel és erős szembeszéllel hivatalosan is megkezdődött a felnőtt gyorsasági kajak-kenu versenyszezon. A Maty-éren rendezett pótkvalifikációs válogatón a csömöri világbajnok, Balaska Márk bronzérmet szerzett K1 200 méteren.

Ahogy mondja, „feltunningolta” a 200 egyesét a kétszeres világbajnok csömöri kajakos, Balaska Márk. A Budapesti Honvéd SE sprintere egyelőre csak és kizárólag arra törekszik, hogy nemzetközi versenyen dobogóra állhasson 2021-ben!

Oldalak