Idén ősszel, immár nyolcadik alkalommal rendezték meg a Csömör Csatangoló gyalogos, kutyabarát teljesítménytúrát a helyi nordic walkingosok szervezésében, amelyen összesen 266 fő indult útnak a két meghirdetett, 10 és 25 kilométeres távon.

Az elmúlt évek nagy sikerére való tekintettel idén ősszel is itt a Csömöri Csatangoló! Október 6-án vasárnap a 10 és a 25 kilométeres távokon indulhatnak a lelkes túrázók, ráadásul ezúttal is magukkal hozhatják négylábú kedvenceiket a kutyabarát túrára!

Ragyogó napsütéses őszi időben került sor az idei, immár hetedik Csömöri Csatangolóra, amelyen közel négyszázan vettek részt a különböző távokon - a kutyabarát túrán ráadásul számos négylábú kedvenc is csatlakozott a gazdákhoz.

Ragyogóan sikerült a Csömöri Körtúra szervezőinek borkóstolóval egybekötött téli túrája a mogyoródi pincesorra, aemyl során Csömör és Mogyoród szőlőtábláival, illetve a hajdani szőlőgazdálkodással, szüreti szokásokkal is megismerkedtek a résztvevők.

A Csömöri Körtúra rendezői január 20-án, szombaton borkóstolóval egybekötött téli túrát szerveznek a mogyoródi pincesorra. Ismerkedés Csömör és Mogyoród szőlőtábláival, illetve a hajdani szőlőgazdálkodással, szüreti szokásokkal és borászati fortélyokkal.

Ragyogó időjárással "kedveskedtek" a szervezők szombaton a Boglárka-túrán résztvevőknek: a 118 indulóból 97 lelkes túrázó is teljesítette a 19 kilométeres távot, illetve a túra során átadták a nagy népszerűségnek örvendő kitekintőpontot.

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, május 6-án ismét mozgásra buzdít a Csömöri Körtúra, hiszen indul a Boglárka-túra. Az útvonalon lévő körpanorámás kitekintőponton már az utolsó simítások zajlanak, így hétvégén átadásra kerülhet az "építmény"!

A közelmúltban a Csömöri Községgondnokság munkatársai a település erdeiből származó fákból készítettek padokat és helyeztek ki a Csömöri Körtúra néhány állomásához, a Patakforráshoz, a Kistó – Régi tó és a Hármashatár-hegyi táblához.

Itt a tavasz, indul a túraszezon! Nem mintha télen bármi is visszatartotta volna a megszállott túrázókat, a jóidő beköszöntével azonban mindenki kedvet kaphat a természetjáráshoz. Legközelebb vasárnap délelőtt, a Tavasznyitó Tarcsa Túra útvonalán!

A Csömöri Csatangoló szakaszainak leírását olvashatjátok, melyet szinte több időnek tűnhet elolvasni, mint legyalogolni. :)

Csömörön itthon vagy, ismerd meg jobban!