Komoly sikert ért el a magyar U18-as lányválogatott a csömöri Jánosi Lucával a soraiban: Olaszországban sikeresen kvalifikálta magát a gárda a tenisz Európa-bajnokság döntőjébe, így a hölgyek a franciaországi Granville felé vehetik az irányt.

 

Büszkék lehetünk a magyar U18-as lányválogatottra, amelynek sikerült a Európa-bajnoki döntőbe kerülnie az olaszországi Maglie városában: Nagy Adrienn, Drahota-Szabó Dorka és a csömöri Jánosi Luca (a képen balról a második) 2-1-re nyert a horvátokkal szemben, az elődöntőben azonban 2-0-ra kikaptak a spanyoloktól. A bronzmeccsen az olaszokkal találkoztak, ahol Jánosi Luca két szettben kikapott Elisabetta Cocciarettotól, Nagy Adrienn azonban 6:3, 6:3-ra verte Martina Biagiantit, a mindent eldöntő páros meccsen pedig Dorka és Adrienn 7:5, 2:6, 12-10-re nyert az olasz duóval szemben.

 

Ezzel a mieink megszerezték a bronzérmet, ami a mindössze három selejtezős helyszínnel rendelkező kategóriában továbbjutást ért, így a lányok már készülhetnek is Franciaországba, Granville városába, ahol a francia, a szlovák, a brit, a spanyol, a fehérorosz, az orosz és a török csapattal mérhetik össze erejüket augusztus 5-7. között.

 

Szép volt, lányok!