Férfi kézilabdacsapatunk már az első félidő közepére eldöntötte a PLER-Budapest U21 elleni találkozót az NB II-ben. A szeptemberi meccshez hasonlóan a fővárosiak megint nyerték a második félidőt, de ezúttal esélyt sem adtunk a pontszerzésre.

 

Az NB II 8. fordulójának nyitómeccsén listavezető férfi kézilabdacsapatunk a PLER-Budapest U21 gárdáját fogadta - indult tehát az alapszakasz második köre. Az első néhány percben még kicsit álmosak voltunk, de aztán jött a csömöri ritmusváltás, amelyet nem tudtak követni a fiatal erőkből álló vendégek. Annak ellenére rohantuk le őket, hogy a fővárosiak egyik játékosa sem múlt még el 20 esztendős... Az edzőjüknek hamar elege is lett a tanítványai teljesítményéből, a félidő közepén öt percen belül kétszer is időt kért. A helyzet nem sokat javult a piros mezeseknél, a mieink azonban szárnyaltak támadásban, 20 gólig jutottak, pedig bőven maradtak ki komoly helyzetek. Dombrádi többször is lehúzta le a rolót a kapuban, így a nyolcgólos vezetésünk még a vendégekre nézve volt hízelgő.

 

A szeptemberi nyitómeccshez hasonlóan megint nem teljesen úgy alakult a második játékrész, ahogy azt szerettük volna, igaz, csak a hajrában. Addig tartottuk az előnyt, sőt, annak birtokában bemutattunk néhány remek jelenetet. Az utolsó percek meglehetősen kaotikusra sikeredtek, a vendégek kijöttek letámadni, ezzel pedig kellően elbizonytalanítottak bennünket. A győzelmünket azonban ez sem veszélyeztette, továbbra is a tabella tetejéről szemlélhetjük a forduló további fejleményeit.

 

KÉZILABDA, NB II, G-CSOPORT, 8. FORDULÓ
Csömör KSK – PLER-Budapest U21 38–34 (20–12)
2023. november 17. péntek, 18.30
Csömöri Sportcsarnok
Gólszerzők: Tóth Fekete 9, Homor Dá. 5, Szegedi 5, Bátky P. 4, Koszorus 3, Turák 3, Bártfay 2, Homor Do. 2, Kollonay 2, Dénes 1, Gulyás 1, Szűcs 1 ill. Stramszky 7, Dévényi 6, Rozmán 5, Galasz 4, Varasdi 3, Győri 2, Mogyorósi 2, Vass 2, Företeg 1, Hován 1, Romhányi 1. vezetőedző: Kovács István ill. Császár Ferenc

 

Kovács István, vezetőedző: Az első félidőben úgy játszottunk, ahogy azt elvárom a csapatomtól. A második félidőben viszont már egész más arcunkat mutattuk hazai pályán. Ennek nagyon nem örültem. Főképpen úgy, hogy a szünetben pont arra hívtam fel a figyelmet, hogy ne könnyelműsködjünk a folytatásban. A két pontnak mindenképpen örülünk!

 

KÖVETKEZIK:
KÉZILABDA, NB II, G-CSOPORT, 9. FORDULÓ
Szolnoki KCSE – Csömör KSK
2023. november 25. szombat, 19.00
Szolnok

 

Szurkoljunk együtt csapatainknak!