Lefagytunk

Egy gól és más semmi. Röviden így is összefoglalhatnánk nagypályás focicsapatunk szentendrei vendégjátékát. A műfüves kispályán egyetlen jól eltalált és szél által meglökött hazai lövés döntötte el a három pont sorsát a csípős hidegben.

 

Rendkívül kellemetlen hideg és kavargó északi szél - egy biztos, nem ezt szokta ideális labdarúgóidőnek hívni a szakzsargon. Nagypályás focicsapatunk szentendrei meccsére ráadásul nemcsak az időjárás nyomta rá a bélyegét. Nem a megszokott helyszínen, az élőfüves focipályán került sor a találkozóra (ott le se vágták a gyepet), hanem egy kifejezetten kis méretű műfüves kispályán. Ennek megfelelően akkora volt a népsűrűség, mint a tokiói gyorsvasúton. Ennek tükrében nem meglepő: főleg a brusztolás dominált. Olykor egy kombinatív akcióval odakeveredtünk az ellenfél tizenhatosának környékére, de egy épkézláb lövésre már nem maradt helyünk. Szanyó szabadrúgása volt a legveszélyesebb kísérletünk, de a kapus hárított.

 

A szünet után rögtön jött a feketeleves. A 47. percben egy finoman lekészített labdát talált el jól a szentendrei támadó, a lövést megnyomta a kavargó szél és bevágódott a felső sarokba. A folytatásban sem sorjáztak a helyzetek a kapuk előtt, a hazaiak az állás ismeretében csak még inkább tördelték a játékot, húzták az időt, a mieinknek pedig nem volt helyük brillírozni. Ezúttal a csömöri szakmai stáb cseréi sem hozták meg az átütő sikert, így nem változott az eredmény. Az őszi szezon a csapatok zöme számára véget ért, számunkra azonban maradt még két hazai mérkőzés, hogy gyűjtögessük a pontokat és mosolygósan búcsúztassuk a 2023-as esztendőt.

 

LABDARÚGÁS, PEST MEGYE II, ÉSZAKI-CSOPORT, 15. FORDULÓ
Dunakanyar SE-Szentendre – Csömör KSK 1–0 (0–0)
2023. november 18. szombat, 13.00
Szentendre
Gólszerző: Bonifert (47.)

 

Csömör KSK: Igar - Balaska (Lückl 77.), Tihanyi, Egyed, Molnár - Áncsán (Oláh 68.), Kunz (Nagy 85.), Siskó (Ráth 68.) - Czakó, Szanyó (Dósa 68.) - Dencz (Rosta 73.) vezetőedző: Illés Károly

 

Illés Károly, vezetőedzői értékelés: Egy rendkívül kis méretű pályán hatalmas szélben sajnos nem sikerült pontot szereznünk. Nem játszottunk jól, de a döntetlenre, azt gondolom rászolgáltunk volna.

 

KÖVETKEZIK:
LABDARÚGÁS, PEST MEGYE II, ÉSZAKI-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Csömör KSK – Ecser SE - elhalasztott mérkőzés
2023. november 25. szombat, 15.00
Csömöri Szabadtéri Sportközpont

 

Szurkoljunk együtt csapatainknak!