A fővárosi Lantos Mihály Sportközpont adott otthont az idei atlétikai magyar csapatbajnokságnak, amelyen a népes küldöttséggel szereplő Csömör KSK hatalmas csatában a 10. helyen zárt a másodosztály küzdelmeiben!

 

Három divízióban rendezték meg hétvégén az atléták magyar csapatbajnokságát a fővárosi Lantos Mihály Sportközpontban. A rangos, kétnapos hazai versenyen az egyéni eredmények pontszámokban realizálódnak, ezek a pontszámok pedig egy-egy csapat esetében összeadódnak, így alakulnak ki a klubok eredményei. A csapatbajnokság atmoszférája semmivel sem összehasonlítható. Szombaton a női diszkoszvetéssel, illetve a női 100 gáttal indul és a női 5000 méterrel zárul. A vasárnapi versenyek sorát a férfi súlylökők nyitják, az utolsó versenyszám a tervek szerint a női 4x400 lesz.

 

A csömöri színekben szereplő atléták a tavalyi eredményeik alapján kivívták a másodosztályban való indulás jogát, amelyet idén sikerült megvédeniük, a 16 egyesület viadalából az előkelő 10. helyet szerezték meg a mieink. A cél a biztos bentmaradás volt, ezt teljesítettük, míg a divízió utolsó három egyesülete kiesett a harmadik osztályba. Minden csömöri óriásit küzdött, sokan értek el egyéni csúcsot! Egészen döbbenetes felsorolás következik: Markella Krisztián és Szoboszlay Tamás 800 méteren, Vigh Zoltán, Takács Balázs és Pásztor Attila 1500 méteren, Tonui Albert Kipkorir és Vigh Zoltán 5000 méteren, Takács Balázs 400 méter gáton és 3000 méter akadályon, Tatai Ádám távolugrásban, Strényi Gábor és Mihálovits Tamás súlylökésben, Strényi Gábor, Pethő Ferenc és Mihálovits Tamás diszkoszvetésben, Horváth Zsolt kalapácsvetésben, Zólyomi Kinga 800, 1500 és 5000 méteren, Kálóczi-Tóth Magdolna 1500 és 5000 méteren, Tóth Rebeka távolugrásban, Szokolai Zsuzsanna és Vincze Petronella diszkoszvetésben, Vincze Petronella és Végh Zsófia kalapácsvetésben nyújtotta eddigi legjobbját! Emellett két férfi (4x100 és 4x400 méter) és két női (4x100 és 4x400 méter) váltónk is csúcsot futott!

 

A Csömör KSK 2015-ben alapított atlétika-szakosztálya a legfiatalabb a másodosztályban, többek között olyan komoly hagyományokkal rendelkező csapatokat előztünk meg a divízióban, mint az AC Bonyhád, az AC Szekszárd, a Szolnoki MÁV SE, a MAC, vagy a III. divízióban szereplő Salgótarjáni AC, Békési DAC, az Egri Városi Sportiskola, a Váci Reménység Egyesület és a Postás SE.

 

Atlétikai magyar csapatbajnokság 2023, II. divízió, Budapest
csömöri eredmények
10. Csömör KSK 224 pont
RÉSZLETES EREDMÉNYEK ITT!

 

Gratulálunk!