Bajnokcsapat!

Fantasztikus, telt házas rangadón szerezte meg a bajnoki címet férfi kézilabdacsapatunk az NB II-es bajnokságban! Az első számú kihívó Mezőtúri AFC legyőzésével nemcsak az aranyérmet, de az NB I/B-ben való indulás jogát is kivívta az együttes!

 

Csodálatos hangulatban melegíthettek a csapatok a rangadóra, a mezőtúriak a saját szektorukat, a csömöriek pedig a csarnok többi részét töltötték meg. A mieinket utánpótlás-játékosaink kísérték a pályára, majd a fiatalok elfoglalták a helyüket a lelátón, hogy buzdíthassák a bajnoki címért harcoló srácokat. Az első gólt még a vendégek szerezték meg, erre azonban gyorsan válaszoltunk néggyel, a megszerzett előnyt pedig görgettük magunk előtt egészen a szünetig. A mezőtúriak remek kondiban lévő beállója okozott problémát a falban, de a csömöri védekezésre ezúttal sem lehetett panasz. Elöl pedig Kollonay mellett Tóth Fekete kikapcsolását sem tudták megoldani a vendégek.

 

A fordulás után is egy 5-2-es rohammal nyitottunk, az ellenfél edzője ki is kérte az idejét, de ekkor már hétgólos volt az előnyünk, amely többször lehetett volna tíz is, de ezt a lélektani határt végül nem léptük át. A csömöri győzelem azonban így is magabiztos volt, így a hatvan perc végén kezdődhetett az ünneplés, a pezsgőzés, a fotózkodás és a pacsizás a végig kitartóan szurkoló táborral. Csodálatos estét szereztek a srácok, legyőzték a mezőtúriakat, megnyerték a bajnokságot és jogot szereztek az NB I/B-ben való indulásra! Gratulálunk!

 

KÉZILABDA, NB II, G-H-CSOPORT, FELSŐHÁZ, 8. FORDULÓ
Csömör KSK – Mezőtúri AFC 34–29 (16–12)
2024. május 26. vasárnap, 19.00
Csömöri Sportcsarnok
Gólszerzők: Tóth Fekete 7, Bártfay 5, Homor Dá. 5, Kollonay 5, Szegedi 4, Bátky B. 3, Turák 3, Bátky P. 1, Weiler 1 ill. Zalai 7, Zvolenszki 7, Csige 6, Kovács 4, Murányi 4, Sárosi 1. vezetőedző: Kovács István ill. Csizmadia Tamás

 

Kovács István, vezetőedző: Feltettük az i-re a pontot! Megfogadták és megcsinálták. Aki részese volt a mérkőzésnek, szerintem látta, érezte, hogy nem szerettünk volna esélyt adni ellenfelünknek. Végig kézben tartottuk a mérkőzést. A szezon végére kevesebben maradtunk, de vettük az akadályt. Ez az eredmény minden játékosomnak egy bizonyítvány az életében. Óriási gratuláció jár minden játékosomnak!

 

Szurkoljunk együtt csapatainknak!