Augusztus közepén Münchenben kerül sor a 25. Atlétikai Európa-bajnokságra, amelyre a Csömör KSK kétszeres olimpikonja, Erdélyi Zsófia is kivívta a részvételi jogot. A női maratoni versenyszámot a nyitónapon rendezik majd meg.

 

Bajorország fővárosa, München ad otthont az idei atlétika Európa-bajnokságnak. A nyitónapon, augusztus 15-én kerül sor a női maratoni versenyszámra, amelyen ott lesz a rajtnál a Csömör KSK remek formában lévő futója, Erdélyi Zsófia is. Klasszisunk a világranglista pontjai alapján, az 58. helyen kvalifikálta magát a rangos eseményre.

 

Összesen 35 magyar atléta szerzett jogot egyéni versenyszámokban a 2022-es szabadtéri Eb-n való indulásra, és a négy váltónkból három is kiharcolta a müncheni helyét a július 26-án lezárult kvalifikációs időszakban. Az augusztus 15-21. között a bajor fővárosban sorra kerülő kontinensviadalon népes magyar csapatnak szurkolhatunk majd: 27 olyan versenyszám van, amiben legalább egy atlétánk kiharcolta a helyét versenyen, férfi 110 méteres gátfutásban és férfi kalapácsvetésben ráadásul hárman is sikerrel jártak. A négy váltónk közül három is bekerült a legjobb 16 közé: a két 4x400-as váltó mellett női 4x100 méteren is láthatunk majd piros-fehér-zöld színekben induló csapatot. A magyar csapat igencsak sokszínűnek mondható, ugyanis futószámokban sprinterek, hosszútávfutók, gát- és akadályfutók is kijutottak az Eb-re, mellettük pedig hétpróbában, és különböző gyalogló-, dobó-, illetve ugrószámokban is érdekeltek leszünk - közölte a szövetség honlapja.

 

Sok sikert kívánunk!