SZIRÁKI ZSÓFIA BLOGJA - Nyáron egyre inkább nagyobb hangsúlyt kap a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel. Vajon mennyit szükséges innunk, hogy az edzések végén elkerüljük a dehidrációt? Most sok minden kiderül.
SZIRÁKI ZSÓFIA BLOGJA - A HCA más néven hidroxi-citromsav, mely a hétköznapokból ismert citromsavtól minimálisan különbözik. Zsírégető, étvágycsökkentő, teljesítményfokozó hatással reklámozzák. Vajon tényleg így van?
SZIRÁKI ZSÓFIA BLOGJA - Sokan félnek a spirulinától, hogy algaként nehézfémeket köt meg, s ezáltal mérgezést idézhet elő szervezetünkben, de ez korunk egyik divatos superfoodja. Tudd meg, a sportolók milyen okból fogyasztják!
SZIRÁKI ZSÓFIA BLOGJA - A kollagén egy állati eredetű fehérje, görögül ragasztót jelent. A sejtek közötti tér egyik felépítője, de a csontok rugalmasságának biztosítása és a porcszövet felépítése is fontos szerepköre.
SZIRÁKI ZSÓFIA BLOGJA - Sokunk asztalán ott pihenhet a fonott kalács, a frissen reszelt torma, a füstölt sonka, a főtt tojáshegyek vagy éppen a túrós pogácsa. De tudjuk-e, mi volt előbb: a sonka vagy a tojás?
SZIRÁKI ZSÓFIA BLOGJA - A céklát pár évtizede talán csak ecetes formában tudtuk elképzelni, pedig ma már a “superjuice-ok” nélkülözhetetlen eleme. Lé formában alkalmazva az utóbbi évtizedben egyre elterjedtebb a használata a sportolók között is.