A Judoinfo szerkesztősége immár tizenhatodik alkalommal hirdette ki, hogy számításaik alapján a hazai versenyzők közül ki volt az esztendő legjobb judósa. Az idei végeredmény: a csömöri Tóth Krisztián immár harmadszor ülhetett fel a trónra!

 

Ezúttal is – akárcsak az elmúlt hét évben – három kuratóriumi tag, illetve a nagyközönség szavazata egyenlő arányban számított. A végeredmény: Tóth Krisztián volt 2021 legjobb judósa Magyarországon! A Judoinfo szavazós játékának történetében 2014-ben új fejezet kezdődött: három fős kuratórium – amelynek tagja dr. Kovács Antal olimpiai és világbajnok judós, Hajtós Bertalan, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok judós, és Gombkötő Roland, a Judoinfo szerkesztője – állította össze a jelöltek listáját, s a végeredmény kihirdetésére is részben az ő szavazataik alapján került sor: a három kuratóriumi tag, illetve a közönségszavazás együttesen ad végeredményt. Az idén is ennek megfelelően hívták szavazásra olvasóikat.

 

Szavazni 2021. december 31-én éjfélig lehetett. A közönségszavazásra 1210 voks érkezett, a legtöbbet, a szavazatok egy harmadát Sáfrány Péter szerezte, megelőzve a második helyezett Pupp Rékát és a harmadik Tóth Krisztiánt. A kuratóriumi tagok szavazatai és a közönségszavazás összesítése végül viszonylag szoros eredményt hozott, a győzelmet a díj történetében 2014 és 2018 után immár harmadik alkalommal Tóth Krisztián szerezte meg, a második helyen Pupp Réka, a harmadikon Sáfrány Péter, a negyediken pedig Sipőcz Richárd zárt.

 

1. TÓTH KRISZTIÁN. Az MTK Budapest huszonhét éves csömöri sportolója ebben az évben kibérelte magának a dobogós helyet: bronzérmet szerzett a tokiói olimpián, a budapesti világbajnokságon és a lisszaboni Eb-n is, mellé még gyűjtött egy ezüstöt és két bronzot a Grand Slamekről is...

 

Gratulálunk!