Ahogy arról beszámoltunk, ismét a csömöri otthonában készülhet az idei, várhatóan csonka szezonra a világbajnok kajakos, Balaska Márk. A Budapesti Honvéd SE igazolt versenyzője a sportszázad tagja, így extra feladatok is várhatnak rá...

 

Az előző hónapban Spanyolországból egy újabb edzőtábor, a dunavarsányi érintésével érkezett Csömörre a kétszeres világbajnok kajakos, Balaska Márk. A sprinter a jelenlegi helyzetben igyekszik fitten tartani magát, de az edzéseken kívül nem várt feladatokkal is farkasszemet nézhet.

 

- A Budapesti Honvéd SE igazolt versenyzőjeként a sportszázad tagja vagyok - csap bele a közepébe a világbajnok kajakos. - Több ismert sportolóhoz, a birkózó Lőrincz fivérekhez, Tamáshoz és Viktorhoz, vagy az öttusázó Marosi Ádámhoz hasonlóan. Mivel a sportszázad tagjai vagyunk, így az élsport a mi főfoglalkozásunk és hivatásunk, de a jelenlegi járványügyi vészhelyzet adott esetben ránk is plusz terheket róhat. Behívhatnak bennünket a honvédségbe különböző feladatok elvégzésére. A kiképzést már korábban megkaptuk, őrmesteri fokozatom van, rendszeresen járunk például lövészetre, ahol tesztelik az állapotunkat. Kifejezetten élveztem ezeket a gyakorlatokat, ha úgy alakul, most is segítek, ahol tudok. Abban azonban bízom, hogy mihamarabb helyreáll a világ rendje, véget ér a vészhelyzet és mindenki egészségesen hagyja maga mögött ezeket a heteket.