Kalandos körülmények között, közel két hónap után hazaért a családjához a csömöri kajakvilágbajnok, Balaska Márk. Az olimpia elhalasztásának híréig Dunavarsányban készült, de a fejlemények hatására visszatérhetett otthonába.

 

Amint arról március közepén beszámoltunk, a világjárvány következtében előbb befejezte a csömöri Balaska Márkot is a soraiban tudó sevillai magyar kontingens a spanyolországi edzőtábort, miután a Magyar Kajak-Kenu Szövetség villámszervezésben hazareptette a válogatottat. Az olimpiára készülő, járványügyi szakemberek által letesztelt sportolók az itthoni edzőtáborokba költöztek, ahol karanténba kerültek és senkivel sem érintkezhettek. Az olimpia elhalasztásának ténye azonban alaposan felforgatta a forgatókönyveket, így Márk is hazatérhetett a családjához (a kép korábban készült felvétel).

 

- Kalandos körülmények között, de végre hazajöhettem és ismét itthon lehetek Csömörön, a családom és a szeretteim körében - fújt egy nagyot Balaska Márk. - A világjárvány terjedése miatt a szövetség rendkívül gyorsan megszervezte, hogy idő előtt hazajussunk Sevillából. Hatalmas különbuszt küldtek értünk az edzőtáborba, amellyel egészen Malagáig gurultunk, onnan pedig még éppen Budapestre értünk repülővel a határok lezárása előtt. Magyarországon aztán senki sem érintkezhetett a családjával, mintákat vettek tőlünk, és miután kiderült, hogy mindenki negatív eredményt produkált, beköltözhettünk az edzőtáborokba. Én meglehetősen profi körülmények között, Dunavarsányban folytattam a felkészülést. Mindenki külön szobába került, folyamatos volt a fertőtlenítés, ami azonban bizonytalanságot szült, hogy nem tudtuk pontosan mire is készülünk. Amikor jött az olimpia elhalasztásának a híre, azzal eldőlt, hogy a felkészülést egyelőre értelmetlen folytatni. Korábban ráadásul már törölték az első félév teljes versenynaptárát, így közel két hónap után végre hazatérhettem Csömörre a családomhoz. Egyelőre itthon készülök, hajnalonként rendszeresen futok, illetve saját testsúlyos edzéseket végzek, erősítek, szeretném tartani a formát. Nevelőedzőm, Csernák Károly felajánlotta, hogy mehetek edzeni a váci konditerembe, amelyet teljesen fertőtlenítettek és jelenleg üresen áll. Szóval a folytatás még bizonytalan, bízom benne, hogy mihamarabb visszaáll az élet a rendes kerékvágásba, de jelenleg az egészség a legfontosabb. Ilyen körülmények között az olimpiát sem lett volna értelme megrendezni. Természetesen az a célom, hogy jövőre ott lehessek Tokióban, fiatal vagyok, az idő nekem dolgozik!