Ahogy mondja, „feltunningolta” a 200 egyesét a kétszeres világbajnok csömöri kajakos, Balaska Márk. A Budapesti Honvéd SE sprintere egyelőre csak és kizárólag arra törekszik, hogy nemzetközi versenyen dobogóra állhasson 2021-ben!

 

- Minden egyes nap edzettem, de csak olyan 60%-os formában voltam tavaly - nyilatkozta a csömöri kajakcsillag, Balaska Márk a szövetség honlapján. - November óta viszont kőkeményen odateszem magam és szeretném a maximumot kihozni ebből az évből. Dél-Afrikában egy brutál jól sikerült edzőtáborban voltunk. Pál Zoltán edzővel teljesen összeraktuk a pályát, annyira, hogy néhány hete mentem egy olyan 200 métert, ami után azt mondta, hogy soha nem látott még így 200 egyest menni! Hogy ez mire lesz elég, nem tudom, teher viszont nincs rajtam, ebben az évben nekem az a fontos, hogy legyen egy nemzetközi dobogóm!

 

A Budapesti Honvéd SE kétszeres világbajnok sprintere tehát Pál Zoltán irányításával végezte el a felkészülést, ami után bizakodó az idei évre nézve. A héten ő is elindul K-1 200 méteren a pótkvalifikációs válogatón Szegeden. A hazai mezőnyből Csizmadia Kolost és Apagyi Leventét emelte ki legfőbb riválisainak a mostani válogatóra, de az olimpia szempontjából a Hüvös Viktor-féle K-4 500 méteres egység tagjait is megemlítette, akik szintén erősek 200 méteren. Éppen ezért másra helyezi a fő hangsúlyt.

 

- Nekem az Európa-bajnokság most az elsődleges cél - folytatta a sprinter. - Kolossal nagyon jól megyünk K-2 200 méteren, sőt, ki merem jelenteni, esélyesek vagyunk. A világbajnokságon kacsingatok egy 500 páros felé is. Nem engedtem el az olimpiát, de számomra ez egy hatalmas kérdőjel. Ezer egyesben most két hajónk is lesz, és nagyon jók az ezer egyeseink a szövetség pedig az eredményességet fogja nézni. Sprintben nagyon ritka az, hogy te megnyerj négy darab versenyt tisztán, ami után azt mondják, hogy éremesélyes vagy 200 egyesben az olimpián.

 

A szegedi I. Olimpiai válogató, pótkvalifikációs válogató verseny eredményeiről természetesen honlapunkon is beszámolunk majd.