Az ünnepélyes körülmények között elhelyezett időkapszulával hivatalosan is letették a Csömöri Bringaközpont és Bringaakadémia alapkövét, majd az XCC (Short Track) országos bajnoksággal kezdetét vette az idei Bringafesztivál!

 

Közös infrastrukturális fejlesztés valósul meg a csömöri Bulgárkertben az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt., a Magyar Kerékpáros Szövetség, Csömör Nagyközség Önkormányzata és a Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. együttműködésével: megépül a Csömöri Bringaközpont és Bringaakadémia. Az ünnepélyes alapkőletételt július 16-án, a Csömöri Bringafesztivál XCC és XCO országos bajnokság kezdőnapján tartották meg, ahol Fábri István polgármester és Válé Flórián, a Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft ügyvezető köszöntötte a vendégeket. Ezt követően a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség főbírója, Tam Csilla, majd a Magyar Kerékpáros Szövetség két szakmai alelnöke, Kovács Béla és Szabó Zoltán hangsúlyozta, hogy mennyire példaértékű a csömöri kerékpárosélet, illetve ismertette, hogy több kerékpárközpont is épül a közeli jövőben az országban, közöttük elsőként a csömöri készül majd el!

 

 

Az alapkövet Valter Tibor és Válé Flórián helyezte el, alá egy időkapszulát engedtek le, amely Valter Attila Cube-Csömör aláírt mezét, valamint magyar és csömöri zászlót, az idei Bringafesztivál prospektusát, illetve egy, a jövő nemzedéke számára megírt dokumentumot tartalmaz.

 

Az eseményről készült videó IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!

 

 

A történelmi pillanatok után következett az idei Bringafesztivál első hivatalos versenye, az XCC (Short Track) országos bajnokság, amelyen a 700 méteres körpályán a férfiak mezőnyében 10 kör megtétele után nagy csatában nyert Palumby Zsombor, Búr Zsolt és a Cube-Csömör ifjú tehetsége, Sylvester Balázs előtt, a hölgyek versenyében pedig 8 kört kellett teljesíteni, Benkó Barbara Buzsáki Virág és a csömöri Schmidel Regina előtt ért a csúcsra.

 

MTB XCC országos bajnokság 2021, Csömör
csömöri eredmények:
Elit, férfi:
3. Sylvester Balázs 22:18 mp
6. Szatmári András 18:50 mp +2kör
8. Vock Mátyás 14:21 mp +4kör
16. Németh Zoltán 6:31 mp +8kör

Elit, nő:
3. Schmidel Regina 20:43 mp

 

 

Az ünnepélyes eredményhirdetés után a Csömör KSK rendhagyó díjátadójára is sor került. A járványügyi korlátozások miatt elmaradt Sportbál ellenére a 2020-as év legjobbjainak méltatása és elismerése nem maradhatott el, átvehették trófeáikat a kerékpár-szakosztály kiemelkedő eredményeket elért versenyzői: az utánpótláskorúak közül Takács Valent Márknak, míg a felnőtteknél Szatmáry Andrásnak gratulálhattunk, akit az év abszolút legjobbjának is megválasztott a szakmai zsűri. Az év különdíjasa Valter Attila, az év edzője, Valter Tibor lett!