Kajak-kenu

Csömöri bronz Szegeden

Izgalmas versenyekkel és erős szembeszéllel hivatalosan is megkezdődött a felnőtt gyorsasági kajak-kenu versenyszezon. A Maty-éren rendezett pótkvailfikációs válogatón a csömöri világbajnok, Balaska Márk bronzérmet szerzett K1 200 méteren.

Ahogy mondja, „feltunningolta” a 200 egyesét a kétszeres világbajnok csömöri kajakos, Balaska Márk. A Budapesti Honvéd SE sprintere egyelőre csak és kizárólag arra törekszik, hogy nemzetközi versenyen dobogóra állhasson 2021-ben!

Szeged adott otthont a kajak-kenu idei egyetlen nemzetközi eseményének, az ICF gyorsasági Világkupának, amelyen a csömöri Balaska Márk az 500 méteren induló kajaknégyesnek volt a tagja, ám ezúttal nem sikerült fényesre a srácok szereplése.

A világjárvány miatt kiírt, május óta tartó kajak-kenu edzésverseny-sorozat utolsó fordulójában ismét jelenése volt a csömöri világbajnoknak, Balaska Márknak. A négyesük több különböző beülési sorrenddel is próbálkozott, de a győzelem ezúttal elmaradt.

Újabb edzésversenyre hívta a válogatott kajak-kenusokat Hüttner Csaba szövetségi kapitány. A szolnoki hajóba szállásra a csömöri világbajnok sprinter, Balaska Márk is hivatalos volt, aki ismét három társával együtt szerepelt egy négyesben.

Ismét hajóba szállt a csömöri világbajnok kajakos Balaska Márk, ezúttal ráadásul három társával együtt - a Hüttner Csaba szövetségi kapitány ötlete nyomán megrendezett szolnoki edzésversenyen, K-4 500 méteren sprinteltek a srácok.

Online ülés keretében döntött a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Elnöksége az új versenynaptárról: a hazai szezon júliusban kisebb versenyekkel kezdődhet, a gyorsasági magyar bajnokságok augusztusban és szeptemberben zajlanak majd.

Szeptemberre halasztotta az eredetileg július 10-12-re kiírt szegedi gyorsasági kajak-kenu világbajnokságot a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF), így a bronzéremmel zárt tavalyi verseny után Balaska Márkék idén benevezhetnek egy újabb dobogós sikerre.

Ahogy arról beszámoltunk, ismét a csömöri otthonában készülhet az idei, várhatóan csonka szezonra a világbajnok kajakos, Balaska Márk. A Budapesti Honvéd SE igazolt versenyzője a sportszázad tagja, így extra feladatok is várhatnak rá...

Kalandos körülmények között, közel két hónap után hazaért a családjához a csömöri kajakvilágbajnok, Balaska Márk. Az olimpia elhalasztásának híréig Dunavarsányban készült, de a fejlemények hatására visszatérhetett otthonába.

Gőzerővel készül a versenyszezonra a csömöri kajakos, Solti László, aki a spanyolországi edzőtáborból hazatérve a Dunán folytatja az edzéseket. Jelenleg ugyan sok a bizonytalanság az évet illetően, de a munkában minden a tervek szerint halad.

A kialakult járványügyi helyzet miatt a válogatott minden Európában edzőtáborozó tagját hazahozta a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szombat éjszaka. Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint az egész csapat egészséges, és nagyon együttműködő.

Oldalak