Kajak-kenu

Győzelem Békésszentandráson!

A kajak-kenu maraton szakág egyik legjobbja, a csömöri Solti László volt a leggyorsabb K1 férfi 10 000 méteren a Békésszentandráson rendezett 50. Simon Fiala Emlékversenyen! A Vasas SC kajakozója az aranyérem és a trófea mellett pénzdíjat is átvehetett.

A lengyelországi Poznanban rendezték meg a gyorsasági kajak-kenusok idei Európa-bajnokságát, ahol K-2 200 méteren a csömöri Balaska Márk Csizmadia Kolos párjaként állt rajthoz. Az egység az ötödik helyezéssel fejezte be a rangos versenyt.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség Elnöksége a Versenysport Bizottság előterjesztése alapján elfogadta a gyorsasági Európa-bajnokságra utazó csapat névsorát, amelynek tagja a kétszeres világbajnok, csömöri Balaska Márk is.

A gyorsasági kajak-kenusok után a maratoni szakág szezonja is elindult: Győrben rendezték a Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokságot, amely a júliusi, moszkvai Európa-bajnokságra is válogatott. A csömöri Solti László bronzérmet ünnepelhetett párosban.

Izgalmas versenyekkel és erős szembeszéllel hivatalosan is megkezdődött a felnőtt gyorsasági kajak-kenu versenyszezon. A Maty-éren rendezett pótkvalifikációs válogatón a csömöri világbajnok, Balaska Márk bronzérmet szerzett K1 200 méteren.

Ahogy mondja, „feltunningolta” a 200 egyesét a kétszeres világbajnok csömöri kajakos, Balaska Márk. A Budapesti Honvéd SE sprintere egyelőre csak és kizárólag arra törekszik, hogy nemzetközi versenyen dobogóra állhasson 2021-ben!

Szeged adott otthont a kajak-kenu idei egyetlen nemzetközi eseményének, az ICF gyorsasági Világkupának, amelyen a csömöri Balaska Márk az 500 méteren induló kajaknégyesnek volt a tagja, ám ezúttal nem sikerült fényesre a srácok szereplése.

Az idei, rendhagyó esztendő sem múlhat el csömöri aranyérem nélkül a gyorsasági kajak-kenu országos bajnokságon. A szolnoki versenyen K2 200 méteren Balaska Márk Csizmadia Kolossal győzött és a duó átvehette a Séra Miklós-emlékdíjat!

A világjárvány miatt kiírt, május óta tartó kajak-kenu edzésverseny-sorozat utolsó fordulójában ismét jelenése volt a csömöri világbajnoknak, Balaska Márknak. A négyesük több különböző beülési sorrenddel is próbálkozott, de a győzelem ezúttal elmaradt.

Újabb edzésversenyre hívta a válogatott kajak-kenusokat Hüttner Csaba szövetségi kapitány. A szolnoki hajóba szállásra a csömöri világbajnok sprinter, Balaska Márk is hivatalos volt, aki ismét három társával együtt szerepelt egy négyesben.

Ismét hajóba szállt a csömöri világbajnok kajakos Balaska Márk, ezúttal ráadásul három társával együtt - a Hüttner Csaba szövetségi kapitány ötlete nyomán megrendezett szolnoki edzésversenyen, K-4 500 méteren sprinteltek a srácok.

Online ülés keretében döntött a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Elnöksége az új versenynaptárról: a hazai szezon júliusban kisebb versenyekkel kezdődhet, a gyorsasági magyar bajnokságok augusztusban és szeptemberben zajlanak majd.

Oldalak