Kajak-kenu

Megjárták a világbajnokságot

A romániai Pitestiben rendezték meg a maraton kajak-kenu világbajnokságot. A szakág idei legfontosabb viadalán a magyar és a nemzetközi mezőny legjobbjai mind részt vettek, többek között az Őry Zsomborral egy hajóban induló csömöri Solti László.

A Szegeden rendezett gyorsasági kajak-kenu országos bajnokságon kétszer is dobogóra állhatott egy négyes tagjaként a csömöri Balaska Márk: 500 méteren bronzérmet vehetett át, míg 200 méteren országos bajnoki címet ünnepelhetett a társaival.

A kajak-kenu maraton szakág egyik legjobbja, a csömöri Solti László volt a leggyorsabb K1 férfi 10 000 méteren a Békésszentandráson rendezett 50. Simon Fiala Emlékversenyen! A Vasas SC kajakozója az aranyérem és a trófea mellett pénzdíjat is átvehetett.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség Elnöksége a Versenysport Bizottság előterjesztése alapján elfogadta a gyorsasági Európa-bajnokságra utazó csapat névsorát, amelynek tagja a kétszeres világbajnok, csömöri Balaska Márk is.

Hajszál híján

Mindössze fél másodperccel maradt le a dobogóról a Szegeden rendezett II. felnőtt gyorsasági kajak-kenu olimpiai és Eb-válogató előfutamában a kétszeres világbajnok csömöri Balaska Márk, így nem jutott a középdöntőbe a versenyen.

A gyorsasági kajak-kenusok után a maratoni szakág szezonja is elindult: Győrben rendezték a Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokságot, amely a júliusi, moszkvai Európa-bajnokságra is válogatott. A csömöri Solti László bronzérmet ünnepelhetett párosban.

Izgalmas versenyekkel és erős szembeszéllel hivatalosan is megkezdődött a felnőtt gyorsasági kajak-kenu versenyszezon. A Maty-éren rendezett pótkvalifikációs válogatón a csömöri világbajnok, Balaska Márk bronzérmet szerzett K1 200 méteren.

Ahogy mondja, „feltunningolta” a 200 egyesét a kétszeres világbajnok csömöri kajakos, Balaska Márk. A Budapesti Honvéd SE sprintere egyelőre csak és kizárólag arra törekszik, hogy nemzetközi versenyen dobogóra állhasson 2021-ben!

Szeged adott otthont a kajak-kenu idei egyetlen nemzetközi eseményének, az ICF gyorsasági Világkupának, amelyen a csömöri Balaska Márk az 500 méteren induló kajaknégyesnek volt a tagja, ám ezúttal nem sikerült fényesre a srácok szereplése.

Az idei, rendhagyó esztendő sem múlhat el csömöri aranyérem nélkül a gyorsasági kajak-kenu országos bajnokságon. A szolnoki versenyen K2 200 méteren Balaska Márk Csizmadia Kolossal győzött és a duó átvehette a Séra Miklós-emlékdíjat!

A világjárvány miatt kiírt, május óta tartó kajak-kenu edzésverseny-sorozat utolsó fordulójában ismét jelenése volt a csömöri világbajnoknak, Balaska Márknak. A négyesük több különböző beülési sorrenddel is próbálkozott, de a győzelem ezúttal elmaradt.

Újabb edzésversenyre hívta a válogatott kajak-kenusokat Hüttner Csaba szövetségi kapitány. A szolnoki hajóba szállásra a csömöri világbajnok sprinter, Balaska Márk is hivatalos volt, aki ismét három társával együtt szerepelt egy négyesben.

Oldalak