Újbudán zárult a Cyclocross Challenge, ahol a sorozat idei negyedik állomásán, a masszív sár ellenére is remekeltek a Cube-Csömör bringásai: amelyik korosztályban indult versenyzőnk, ott garantált volt a dobogós helyezés!

 

December 10-én Újbudán rendezték a négy futamból álló Cyclocross Challenge utolsó fordulóját. A helyszín tavaly ősszel mutatkozott be a sorozat részeként, akkor száraz, poros körülmények vártak a versenyzőkre, most decemberben viszont komoly mennyiségű esőt kapott a pálya és az időjárás hőmérséklet szempontjából sem a legszebb arcát mutatta. Szerencsére a Sport11 épülete látta vendégül a versenyközpontot és a versenyzőket, így senkinek nem kellett fagyoskodnia.

 

A Cyclocross Challenge sorozat versenyeit családbarát szemléletben szervezik, rengeteg a kisgyerek a versenyeken, ami nem véletlen, hiszen a szervező Superior Racing Team egyik fő profilja az utánpótlás-nevelés és a kerékpársport megszerettetése a gyerekekkel. A gyerekfutamok után a felnőtt verseny alatt a kicsik nagy örömére a Mikulás is ellátogatott a versenyre. A bringamosást nem lehetett megúszni verseny után, de a reggeli pályabejárást követő időszakot leszámítva nem kellett nagyon sokat várni a mosóban, hogy az indulók megszabadítsák a bringáikat a sártól. Az, aki nem az utolsó futamban volt érdekelt, a versenye után be tudott menni az épületbe, kényelmesen beszélgetve el tudta tölteni az időt a tombolasorsolásig és az eredményhirdetésig, amelyen nem csak a mostani futam dobogósait, hanem az összetettet is értékelték.

 

A csömöriek közül ezúttal a földrajzi közelség miatt többen is nyeregbe pattantak Újbudán, amelyik korosztályban rajthoz állt versenyzőnk, ott szerzett is érmet!

 

Cyclocross Challenge 4. futam
Újbuda
csömöri eredmények
U13, fiú
3. Urbán Vilmos 21:24 mp
9. Bakos Dominik Isua 26:00 mp
U15, fiú
3. Szalay Boldizsár 45:49 mp
5. Jánosi Ákos 47:09 mp
7. Simon Márk 40:39 mp -1kör
U15, lány
2. Urbán Janka 43:42 mp
U17, fiú
3. Vock András 41:27 mp
U19, nő
2. Bungyis Panna 46:42 mp
elit, nő
1. Schmidel Regina 42:13 mp

 

Gratulálunk!