Micsoda bravúr!

Emlékezetes győzelmet aratott nagypályás focicsapatunk a listavezető CSO-KI Sport otthonában! A Pest megyei II. osztályú bajnokság 19. fordulójának, tomboló szélviharban megvívott hétgólos rangadóján a csereként beállt Czakó döntött a ráadásban!

 

Túlzás nélkül kijelenthető: tomboló szélviharban került sor nagypályás focicsapatunk csomádi vendégjátékára. A mieink remekül felmérték az adottságokat, így amikor csapatkapitányunk, Deschelák megnyerte a kezdő sípszó előtti érmefeldobást, a szél által támogatott térfelet választhatta. Ennek megfelelően az első pillanattól kezdve a hazaiakra erőltettük az akaratunkat és egymás után dolgoztuk ki a ziccereket. Gidály előbb csak centimétereket tévedett, de időnk sem volt bosszankodni a kihagyott helyzet után, mert Szanyó jobb oldali beadása a hosszú sarokba hullott. Néhány perccel később Székely lódult meg a bal oldalon a félpálya közepénél, és ahogy beért a tizenhatoson belülre, higgadtan gurított a kapuba! A félidő felénél sem jártunk, amikor egy jobb oldali szögletet Deschelák tekert középre, a csomádi kapus csak beleütni tudott a labdába, így már háromgólos előnyben voltunk - a hazai környezetben eddig 100 százalékos listavezető otthonában! A kavargó szél miatt, a levegőben szálló labda röppályája minden alkalommal rácáfolt a fizikai tudásunkra, ehhez azonban egyértelműen mi tudtunk jobban alkalmazkodni. A szünetig Krizsán, Gidály és Székely előtt is adódott ordító helyzet, de mindannyiszor kimaradt a lehetőség, míg hazai oldalon komolyabb ziccert egyáltalán nem jegyezhettünk fel. Senki sem szólhatott volna egy szót sem, ha hat-hétgólos előnyben sétálunk be az öltözőbe...

 

A fordulás után már a csomádiakat segítette a szél, az ereje ugyan kicsit alábbhagyott, a metsző hideg azonban állandósult, sőt, némi hódara is érkezett a magasból. Minden időjárási körülménytől függetlenül, a listavezető az ősszel Csömörön bemutatott gólratörő játékát a folytatásban sem villantotta meg, komolyabb helyzet továbbra sem adódott előttük, inkább a távoli lövéseikben bíztak Keneseiék. Már a 66. percben jártunk, amikor egy bal oldalról kapu elé tekert labda végül a hálónkban kötött ki, a szépítéssel pedig felcsillant az esély a hazaiak előtt. A korábbi válogatott támadó, a bajnokság góllövőlistáját jelenleg is vezető Kenesei tüzelt is becsülettel, egyik léc alá tartó próbálkozását Kiss ütötte ki bravúrral. A szögleteket is a rutinos "rókára" bízták, abban is benne volt a veszély, de a védelmünk hatékonyan tette a dolgát. A hajrára fordulva tovább közeledett a csomádi expressz, de még mindig előnyben voltunk. A 88. percben viszont Kenesei irgalmatlan nagy kapásgóljával már összejött a hazai egyenlítés, úgy tűnt, hiába a háromgólos vezetés, kicsúszik a kezünkből a győzelem. Az utolsó percekben azonban mindent megtettek a srácok, hogy ez ne fordulhasson elő, előbb Tihanyi előtt adódott komoly ziccer, majd a 91. percben egy tökéletesen megkomponált kontra végén, a csereként beszálló Dósa beadását a szintén frissen pályára lépő Czakó verte be a léc alá.

 

A nyitókép szimbolikus, meghajolt a csömöriek előtt Kenesei, illetve a pirosban játszó listavezető! Hatalmas bravúr, nyertünk a hazai pályán eddig makulátlan mérleggel rendelkező listavezető CSO-KI Sport otthonában, és visszavágtunk az őszi fiaskóért - megszereztük az utóbbi évek legnagyobb skalpját érő idegenbeli győzelmét!

 

LABDARÚGÁS, MEGYE II, ÉSZAKI-CSOPORT, 19. FORDULÓ
CSO-KI Sport – Csömör KSK 3–4 (0–3)
2023. március 11. szombat, 14.30
Csomád
Gólszerzők: Tóth (66.), Horváth (80.), Kenesei (88.) ill. Szanyó (10.), Székely (15.), Deschelák (22.), Czakó (91.)

 

Csömör KSK: Kiss - Nagy, Deschelák, Oláh, Molnár - Krizsán, Kunz (Báti 82.) - Szanyó (Czakó 73.), Székely (Várkonyi 87.), Siskó (Dósa 70.) - Gidály (Tihanyi 77.) vezetőedző: Illés Károly

 

KÖVETKEZIK:
LABDARÚGÁS, MEGYE II, ÉSZAKI-CSOPORT, 20. FORDULÓ
Csömör KSK – Mogyoród FC
2023. március 18. szombat, 16.00
Csömöri Szabadtéri Sportközpont

 

Szurkoljunk együtt csapatainknak!