Atlétika

Hajszálra a dobogótól

Hatodik alkalommal rendezték meg Kecskeméten a Violin Maraton jótékonysági futóversenyt a helyi zenei tehetségekért. A 21 kilométeres távot a belvárosban tette meg a Csömör KSK atlétája, Takács Balázs is, aki negyedikként zárt.

A 2023-as esztendő első FutaPest terepfutóversenyére Pomázon került sor, ahol a hagyományoknak megfelelően két táv közül választhattak az indulók. A csömöriek Komka és Pásztor révén két érmet is begyűjtöttek a rövid távon.
Szombathelyen rendezték meg a Dobó SE-Németh Pál Dobóakadémia dobóversenyét, amelyen a Csömör KSK színeiben Juhász Fanni és Viktória is rajthoz állt. A lányok felvették a kesztyűt az idősebb ellenfelekkel is.

Idén is nagyszerűen sikerült a csömöri FutaPest-Évzáró futás: a hagyományosan remeklő atlétáink mellett, labdarúgó- és kerékpárszakosztályunk is szép számmal képviseltette magát a közösségi mozgás alkalmával - ezt az esztendőt is sportosan zártuk!

Az egész éves hajtás után karácsonykor is a versenyzés mellett döntött a Csömör KSK egyik legaktívabb atlétája, Komka Zsuzsanna, aki benevezett az LV. Losonci karácsonyi futóversenyre. És ha már ott járt, el is hozott egy érmet!

A 2022-es esztendő utolsó napján ismét megrendezzük Csömörön a hagyományos FutaPest-Évzáró futást, amelyen több táv közül is választhatnak a lelkes atléták. Nevezni a FutaPest honlapján lehet. Búcsúztassuk sportosan az évet!

Idén decemberben huszadszor vághattak neki a fanatikus kalandorok a hagyományos Börzsöny vulkántúrának. A Királyrétről induló és ide visszérkező, igazi erőt próbáló téli megmérettetést futva teljesítette két csömöri atléta!

Tizenkettedszer rendezték meg a Pest megyei Sülysápon a Mikulás-futást, amelyen a Csömör KSK színeiben a kirobbanó aktivitású Lóczy Mária is rajthoz állt. És ha már ott volt, korosztályában nem is adta alább a dobogó tetejénél!

Az I. Csömöri FutaPest Mikulás-futás hosszabb távján érvényesült a papírforma: válogatott maratonistánk, Csere Gáspár közel kétperces előnnyel győzött. A müncheni Európa-bajnokságon is remeklő sportoló tervei között a csömöri évzáró futás is szerepel.

Ideális futóidő várta a csömöri Mikulás-futás résztvevőit, a mikulássapkában érkezőknek ráadásul tombolával is készültünk. A rövid távon Takács Balázs révén csömöri győzelem született, a hosszú távon pedig válogatott maratonistánk, Csere Gáspár nyert.

A Váctól északra, Kosd mellett kijelölt erdei pályán rendezték meg a Naszály Trail elnevezésű terepfutóversenyt, amelynek 18 kilométeres távján a csömöri Takács Balázs is rajthoz állt. A kiváló sportember remekelt a ködben, ezúttal ezüstéremmel zárt.

Pilisszentkereszten folytatódott a FutaPest terepfutóverseny-sorozat, ahol két táv közül választhattak az indulók. A csömöriek a szintkülönbség ellenére otthonosan érezték magukat, és mindkét távon begyűjtöttek egy érmet.

Oldalak