Atlétika

Bronz a hegyifutó ob-ról

Az extrém időjárás ellenére remekül szerepeltek a Csömör KSK atlétái a Mátrában rendezett XIII. Nyílt hegyifutó országos bajnokságon, ahol a Zólyomi, Mayer, Marton összeállítású női csapat felállhatott a dobogó alsó fokára.

Az olaszországi Fonte Cerretóban rendezték meg a sky világbajnokságot, amelyen a Csömör KSK válogatott atlétája, Vigh Zoltán is rajthoz állt és a 26. helyen zárt az összetettben. A magyar válogatott 6. helyen végzett a nemzetek pontversenyében.

A főváros legszebb és leghangulatosabb környékein vezettek a 27. K&H mozdulj futóest versenytávjai, 5 kilométeren Vigh Zoltán győzött a férfiak mezőnyében, míg 10 kilométeren Zólyomi Kinga második helyen zárt a hölgyek között!

Ha valahol FutaPest terepfutóversenyt rendeznek, ott a Csömör KSK atlétái az érmek nagy részét besöprik. Így történt Vácszentlászlón is, ahol mind a négy indulónk, Komka Zsuzsanna, Lóczy Mária, Mayer Anett és Trnka Zoltán is dobogóra állt.

Idén is a mátyásföldi Ikarus-pálya adott otthont a szenior atlétikai országos bajnokságnak, amely nem kevesebb, mint huszonhárom csömöri dobogós helyezést tartogatott szakosztályunk tagjainak a különböző számokban és korosztályokban.

A Csepel-szigeten található Szigetújfaluban rendezte meg a FutaPest az idei versenysorozat legutóbbi állomását, ahol több csömöri atlétáért is szoríthattunk: Komka Zsuzsanna, Mayer Anett és Szoboszlay Tamás is érdekelt volt az eredményhirdetésen.

A Magyar Amerikai Futball Szövetség fennállásának 15 éves évfordulója alkalmából kiírásra került a Hungarian Hall of Fame, amelynek a tagja a Csömör KSK dobóatlétája, Pethő Ferenc is. Ennek apropóján kapott látogatókat jászfényszarui otthonában.

Nem először indulnak idén a Feketehegy SE székesfehérvári dobóversenyén a Juhász lányok. A Csömör KSK tehetséges dobóatlétáinak, Juhász Viktóriának és Fanninak elképesztő ütemű fejlődését jól mutatják a hétről hétre javuló eredményeik.

A rendhagyó idei évben a szezon közepén kapták meg a Csömör KSK atlétái az előző év legjobbja elismeréseket: az ünnepélyes díjátadón a szakosztályvezető, Berendi Antal méltatása mellett kerültek jogos tulajdonosaikhoz a trófeák.

Június utolsó hétvégéjén, Debrecenben került megrendezésre a 126. Atlétikai Magyar Bajnokság, ahol a Csömör KSK együttesét Horváth Zsolt gerelyhajító képviselte. Rutinos atlétánk idei legjobbjával zárta a viadalt.

Kétnapos, az U14-es és U16-os korosztály számára kiírt atlétikai bajnokság észak-keleti területének 2. fordulóját rendezték meg Gödöllőn. A Csömör KSK ifjú tehetségei közül a Juhász lányok ezúttal sem találtak legyőzőre kalapácsvetésben.

Nem vesztegetik az idejüket a csömöri atléták, a FutaPest-sorozat szomszédos futamán is elindultak. Mogyoródon a hagyományoknak megfelelően minden versenyzőnk felállhatott a dobogóra a korosztályában!

Oldalak