Atlétika

Remekeltek a csömöri atléták

Hazai környezetben igazán kitettek magukért a csömöri atléták, a Sportnapon rendezett FutaCsömör pályaatlétikai versenyen a futószámokban, illetve az ugró- és dobószámokban is taroltak a mieink - kicsik és nagyok egyaránt!

Újabb parádés teljesítményt produkált a Csömör KSK Eb-résztvevő maratonistája, Erdélyi Zsófia, aki első helyen végzett a hétvégi Budapest Félmaratonon! Remek formában lévő büszkeségünk ráadásul idei legjobbjával győzött!

Közösségi gazolást szerveztek atlétáink, hogy megtisztítsák a Csömöri Szabadtéri Sportközpont salakos futópályáját. A remek hangulatú foglalkozás elérte célját, a sportos társaság hatékonyan vette fel a harcot a gyomokkal.

A Pozsonyban rendezett éjszakai futóverseny 10 kilométeres távján egyéni legjobbjával a 6. helyen végzett a Csömör KSK atlétája, Vigh Zoltán, aki a szám leggyorsabb külföldi versenyzőjeként a győztest követően szűk két perccel ért célba.

Idén is a mátyásföldi Ikarus-pálya adott otthont a szenior atlétikai országos bajnokságnak, amely nem kevesebb, mint tizennégy csömöri dobogós helyezést tartogatott szakosztályunk tagjainak a különböző számokban és korosztályokban.

Három csömöri ezüstéremnek is tapsoltak a Mátrában a 25. Antenna Hungária Kékes Csúcsfutáson. Hazánk egyik legnehezebb futóversenyén a hölgyek között második lett a címvédő Zólyomi Kinga, de további két korosztályos ezüstre is büszkék lehetünk!

Ezúttal a szolnoki atlétikai központban rendezett U14 és U16 Területi atlétikai bajnokságon ragadott szert a Csömör KSK két ifjú tehetsége, Juhász Fanni és Juhász Viktória. Kalapácsvetésben remekeltek a lányok, jutalmuk két fényesen csillogó érem.

Fantasztikus teljesítménnyel zárta a szervátültetettek és művesekezeltek oxfordi Európa-bajnokságát a Csömör KSK atlétája, Mihálovits Tamás, aki súlylökésben és diszkoszvetésben arany-, gerelyhajításban ezüst-, kislabdadobásban pedig bronzérmet szerzett.

Dunavarsányban került sor a Brendon Beach Run futóversenyre, amelyen a résztvevők mesés környezetben teljesíthették a távokat. Ráadásul a győzteseket 32” LED Smart TV készülékkel díjazták - többek között a csömöri Vigh Zoltánt is!

Ötvenegy magyar sportoló indul a szervátültetettek és művesekezeltek XI. Európa-bajnokságán az angliai Oxfordban. Az utazó csapat tagja a Csömör KSK színeiben sportoló dobóatléta, Mihálovits Tamás.

Felkerekedtek a Csömör KSK atlétái és meg sem álltak a Somogy megyei Szóládig, ahol hárman is elrajtoltak a FutaPest terepfutóversenyén. A három csömöri futó két különböző távon indult, közülük ketten pedig éremmel távoztak.

Történelmi eredmény a Csömör KSK olimpikonjától: Erdélyi Zsófia, aki pályafutása során először vett részt a kontinens legjobbjainak versengésében, remek futással a 48. helyen végzett a müncheni atlétika Európa-bajnokságon!

Oldalak