Atlétika

Ismét dobófesztivált rendeztünk

Harmadszor rendeztük meg a Csömöri dobófesztivált, amelyen a legkisebbektől a szeniorokig csupa mosolygós atléta fogott szert. Előbb gazdára talált számos érem, majd a verseny végén mindenki kipróbálhatta a kalapács- és diszkoszvetést.

Nem először indultak idén a Feketehegy SE székesfehérvári dobóversenyén a Juhász lányok. A Csömör KSK két tehetséges dobóatlétájának, Juhász Viktóriának és Fanninak elképesztő ütemű a fejlődése, ezúttal utóbbi állhatott dobogóra.

A budakalászi Őszi tófutáson a táv csodás útvonala három gyönyörű vízpartot is érintett: az Omszk-tavat, a Lupa-tavat és végül a Duna-partot. A Csömör KSK színeiben Trnka Zoltán a harmadik helyen végzett a korosztályában.

Több mint 13 ezer atléta - benne több csömöri - vett részt a 36. Spar Budapest Maraton Futófesztiválonon: a családi programok és a rövidebb távú viadalok mellett a 30 kilométeresek, a váltók és a maratonisták is versenyeztek a fővárosban.

Idén is kiemelt népszerűségnek örvendett a XV. Ultrabalaton, a magyar tengert megkerülő egykörös verseny, Közép-Európa leghosszabb futóversenye, amelyet egyéniben, váltóban, vagy bringával teljesíthettek a résztvevők - többek között a Csömör KSK atlétái.

A FutaPest terepfutóverseny-sorozat Várgesztesen folytatódott, ahol a szokásoknak megfelelően két táv közül választhattak az indulók. Két atléta képviselte a Csömör KSK szakosztályát, mindketten dobogóra állhattak a korosztályukban.

A Csömör KSK három atlétája is rajthoz állt a mosonmagyaróvári XVIII. Motherson Szigetköz Félmaratonon, illetve a verseny rövidebb távjain. Mindhárman dobogóra állhattak a korosztályukban, Zólyomi, Berendi, és Trnka is kitett magáért!

Az Ikarus BSE adott otthont az atléták idei Budapest-gyermekbajnokságának, amelyen Csapó Zalán remekelt a Csömör KSK színeiben: kislabdadobásban nyolcadik helyen zárt, 600 méteres síkfutásban pedig az abszolút legjobbnak bizonyult!

A Csömör KSK atlétika-szakosztálya is részt vett a csömöri Szüreti mulatság keretében megrendezett XIV. Hagyományos szüreti főzőversenyen! A Berendi Antal vezette csapat a salak vagy a terep helyett, ezúttal a bogrács mellett is ragyogóan teljesített.

A Sport XXI. Alapprogram keretében az Ikarus BSE otthonában rendeztek pályaatlétika-versenyt az U12-es korosztálynak, amelyen a Csömör KSK szakosztályának képviseletében három tehetséges fiatal is rajthoz állt. Csapó Zalán aranyéremmel zárt!

A Csömöri Szabadtéri Sportközpontban bővítik, fejlesztik az atlétikapályát: magasugródombot és pályát alakítanak ki, gátfutópályához szükséges eszközöket szereznek be, a meglévő salakos távolugró-futópálya pedig gumiburkolatot kap.

Dobogón az ob-n

Újabb verseny, újabb egyéni csúcs! A Csömör KSK színeiben a 10 000 méteres országos bajnokságon állt rajthoz válogatott atlétánk, Vigh Zoltán, eddigi legjobbja a felnőttek között nyolcadik helyet, az U23-as korosztályban pedig bronzérmet ért!

Oldalak