Az NB II-es bajnokság idei szezonjának végén, a dobogóról csak hajszállal lemaradó csömöri férfi kézilabdacsapat tavaly nyáron kinevezett fiatal és céltudatos vezetőedzője, Kovács István értékelte az elmúlt, munkával és sikerekkel teli hónapokat.

 

Az NB II-es bajnokság idei szezonjának végén csak hajszállal maradt le a dobogóról és zárt negyedik helyen férfi kézilabdacsapatunk. A gárda a 22 mérkőzéséből tizenötöt megnyert, egyszer döntetlent játszott, hatszor kikapott. Nyáron a bajnoki rendszerben alapos átalakulás várható, a csömöri keretre viszont - kisebb változásokkal - az állandóság lesz a jellemző.

 

- Hogyan értékeled az első csömöri szezonod tanulságait?
- A bajnokság elindulásakor az 5-8. helyet céloztuk meg, ami a biztos bennmaradást jelenti - kezdte Kovács István vezetőedző. - A csapat ősszel ezt túl is teljesítette, ami mindannyiunknak nagy öröm volt. A tavaszi első fordulót is jól kezdtük, de sajnos az előttünk végző csapatokkal szemben nem sikerült pontot vagy pontokat szerezni. Ezután magabiztosan nyertük a mérkőzéseinket. Persze, evés közben meg jön az ember étvágya - ami a dobogót jelentette... Nem sikerült, de ettől még azt vallom, hogy a csapat jól teljesített.

 

- Milyen szép emlékeket őrzöl ebből az idényből?
- Több jó emlék is megmaradt a bajnokságból. Az egygólos győzelmek természetesen maradandó emléket hagynak az edzőben és játékosokban egyaránt, és ebből szerencsére több is volt a szezonban.

 

- Miben szeretnél változtatni a következő szezonra?
- Azt gondolom, stabilabb teljesítményt eredményezne, ha az edzéseken mindig mindenki ott tudna lenni. Ez most is jól látszott a mérkőzéseken, hogy ha hétköznap a keret minden tagja együtt tudott edzeni, az hétvégén biztos, hogy az egyéni teljesítményeket nézve pozitív volt. Nyári terveink között szerepel a keret tovább erősítése, mivel a következő bajnokságot már nem ilyen formában bonyolítja majd le a szövetség.

 

- Miket tervezel a nyárra?
- Fárasztó volt a szezon, pihenek, amennyit csak lehet. Szeretnénk beiktatni egy családi nyaralást is, emellett a ház körüli dolgok, javítások, barkácsolások azok, amelyek engem jobban feltöltenek. Közben szervezem a csapat körüli teendőket. A keret kap otthoni edzéstervet, amit teljesítenie kell a felkészülés előtt. Augusztus elején kezdjük a felkészülést, egyelőre több edzőmérkőzés és a hagyományos hazai torna szerepel a programban.