A Sportbál második díjátadó blokkjában a legjobb felnőtt sportolók vehették át az elismeréseket. Az év csapata a férfi kézilabdásoké, az év edzője Biczi Gábor, a kajakos Balaska Márk különdíjas lett, míg az év abszolút legjobbja: Valter Attila!

 

A 2019-es év legjobbja nordic walking kategóriában: Katona Andrea
Andrea a kezdetektől fogva az egyik leglelkesebb nordic walkingos a csapatban. Az edzésektől semmi nem tántorítja el, ha esik, ha fúj, ő mindig ott van. Rendszeresen nagyon nagy segítséget nyújt a Csatangoló lebonyolításában. Igazi csapattag, mindenki nagyon kedveli.

 

A 2019-es év legjobb ritmikus gimnasztikázója: Altnéder Petra
Petra négy éve tornázik a csömöri szakosztályban. Nagyon mereven jött edzésre, de szorgalmának köszönhetően pillanatok alatt kilazította magát és kitűnően szerepelt a versenyeken. Ebben a szezonban határozta el igazán, hogy bajnok akar lenni és így is lett! Minden versenyt megnyert, ahol elindult! Megnyerte a szerenkénti és az összetett versenyeket is, ő fejlődött a legtöbbet a négy év alatt. Kimagaslóan magas pontszámot kapott labdagyakorlatára, 10-ből 9 pontot. A szakosztály legeredményesebb versenyzője lett 2019-ben.

 

A 2019-es év legjobb csömöri asztaliteniszezője: Borbás Tibor
Tibor évek óta a csapat oszlopos tagja. Ő az egyetlen, aki a védekező stílusú játékosként a hosszúszemcsés fonák oldali ütőborításával, erős nyeséssel válaszol és a megfelelő pillanatokban lebegtetéssel zavarja meg az ellenfeleit. Különleges játékstílusának és szorgalmas edzésmunkájának eredményeképpen a 2019. évben sok pontot gyűjtött a Pest megyei csapatbajnokságban, eredményessége nagymértékben járult hozzá ahhoz, hogy a szezont dobogós helyen zártuk.

 

A 2019-es év legjobb csömöri atlétája: Zólyomi Kinga
Zólyomi Kinga ezüstérmet nyert korosztályában a masters hegyifutó Európa-bajnokságon, illetve szintén válogatott mezben részt vett az argentínai hegyifutó világbajnokságon is. Ebben az évben 10 kilométeren és a félmaratonon is egyéni csúcsot futott. Sok terep és hegyifutó, valamint utcai versenyen ért el dobogós helyezést. Indult a csapatbajnokságon, 5000 méteren és 4x400 méteren is, ahol értékes pontokat szerzett szakosztálynak.

 

A 2019-es év legjobb csömöri kerékpárosa: Szatmáry András
András hegyikerékpárosként rengeteg verseny vett részt a szezon első felében, a maratoni szakágban felnőtt bajnoki címet szerzett, így a csömöri elit klub tagja lett, amelyet a sportcsarnok előterében elhelyezett Bajnokok falán is megörökítettünk. A szezon második felét súlyos sérülése miatt kénytelen volt kihagyni, de 2020-ban újabb kihívások várják.

 

A 2019-es év legjobb csömöri futsaljátékosa: Husz Attila
Az elmúlt években egyénileg ő fejlődött a legtöbbet, futómennyisége, elszántsága, harcossága és fontos góljai miatt a csapat csupaszív játékosából 2019-ben igazi húzóember lett. Az akaraterő, amivel rendelkezik, segíthet neki leküzdeni azt a komoly sérülést, ami miatt a csapatnak jelenleg is nélkülöznie kell.

 

A 2019-es év legjobb csömöri női kézilabdázója: Nehéz Tímea
A 2016-os esztendő után újra kiérdemelte a legjobbnak járó elismerést női kézilabdacsapatunk szélsője, aki az egész év során kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, rutinos játékából, példamutató hozzáállásából a fiatalok is sokat tanulhattak. Ősszel új posztján, irányítóként is bizonyított, védekezésben és támadásban is vezéregyéniség volt a pályán. A jelenleg futó szezonban 10 meccsen 53 gólt jegyzett – ezzel a csapat legeredményesebbjeként zárt!

 

A 2019-es év legjobb csömöri férfi kézilabdázója: Bakos György
Férfi kézilabdacsapatunk keretéhez 2018 nyarán csatlakozott a Ferencvárostól érkező rutinos átlövő-irányító, aki hamar a hátára vette a csömöri együttest. Támadásban megkerülhetetlen alakja a gárdának, futószalagon termelt gólokkal és mesteri gólpasszokkal szolgálja a csapatot, a szeptemberi VIII. Fábián Ferenc Emléktornán kiérdemelte a legjobb játékosnak járó elismerést a kupagyőztes együttesben. Az NB II-es bajnokság őszi szezonjában a veretlenül listavezető gárdában 10 mérkőzésen 51 gólt szerzett. Elszántságával, akaraterejével példát mutat a fiataloknak, meglátásaival sokat segít a pályán és azon kívül is.

 

A 2019-es év legjobb csömöri labdarúgója: Dencz Dávid
Dávid a nagypályás focicsapatunk keretének meghatározó támadója, aki nemcsak a pályán, de az öltözőben is vezéregyéniség. Játékával és fontos, sokszor pontokat erő góljaival rengeteget tett az együttes sikereiért. Az ősszel lejátszott mérkőzéseken 11-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját. Tavasszal rá és a további góljaira is kiemelten fontos szerep vár.

 

A csömöri labdarúgásért különdíj: Maruzsi Máté
A csömöri Maruzsi Máté a 2014-es kezdetektől a megújult csömöri nagypályás együttes sikereiért dolgozik. Az alázatos, nagy munkabírású játékos több poszton is bevethető, cselezőkészsége és lövőrepertorárja az átlag fölé emeli, így rendre csapatai legjobbjai között emlegetik. Nemcsak a teremben, de a nagypályán is letette a névjegyét Csömörön, amiért a csömöri labdarúgásért különdíj elismerésben részesül.

 

A 2019-es év csömöri női különdíjasa: Péter Sára
Sára a lengyelországi Szczecinben rendezett torna Európa-bajnokságon, élete első Eb-szerdöntőjében az előkelő hetedik helyen végzett a rangos mezőnyben. A minszki Európa Játékokon bronzérmet szerzett az ugrás döntőjében, míg a párizsi Világkupán ezüstérmet ünnepelhetett ugrásban, talajon pedig negyedikként zárt a fináléban. Azért dolgozik, hogy utazhasson a tokiói olimpiára.

 

A 2019-es év csömöri férfi különdíjasa: Balaska Márk
Címvédőként bronzérmet szerzett a Szegeden megrendezett gyorsasági kajak-kenu világbajnokságon a klasszikus 200 méteres férfi páros sprintszámban párjával, a szegedi Apagyi Leventével. A szolnoki országos bajnokságon K2 200 méteren aranyérmet, K4 200 méteren pedig ezüstérmet nyert. Az új év éj célokat is hoz, mégpedig az 500 méteres távon: a 2020-as tokiói nyári ötkarikás játékokon ezen a távon alkothatnak maradandót a fiatalok – a cél, bekerülni a négyes hajóba!

 

A 2019-es év legjobb csömöri edzője: Biczi Gábor
A korábban a Magyar Labdarúgó Szövetség által az év női futsaledzőjének is megválasztott tréner az U14-es focicsapattal fantasztikus szezont zárt. A Pest megyei bajnokságot megnyerte a tanítványaival, majd a Bajnokok Tornáján ezüstérmet nyert. A labdarúgás sportág népszerűsítése érdekében végzett tevékenysége és az eredményes nevelőmunkája kapcsán érdemelte ki az év edzője díjat.

 

A 2019-es év legjobb csömöri sportolója: Valter Attila
A bringás Valter Attila parádés évet tudhat maga mögött, a tavalyi Sportbálon begyűjtötte az év legjobbja elismerést, majd sikert sikerre halmozott a lengyel klubja, a CCC Development színeiben. Szakaszt nyert az utánpótlás Tour de France-on, időfutam magyar bajnok lett a felnőttek között, dobogóra állhatott összetettben a 40. Tour de Hongrie nemzetközi országúti kerékpárversenyen, az év legjobbjának választotta a Magyar Kerékpáros Szövetség. Nagyon nagy eséllyel ő képviselheti hazánkat a 2020-as tokiói olimpián és a Budapestről rajtoló Giro d’Italia olasz körversenyen! Parádés teljesítménye komoly szerződést ért, aláírt a lengyel CCC Team World Tour-sorához!

 

A 2019-es év legjobb csömöri csapata: a férfi kézilabdacsapat
Bagyánszki Zsolt együttese március közepe óta veretlenül menetel az NB II-es bajnokságban, tavasszal a negyedik helyen zárta a pontvadászatot, szeptemberben pedig harmadszor is elhódította a gárda a hazai rendezésű Fábián Ferenc Emléktorna serlegét. A lendület mind a mai napig tart: a teljes őszi szezonban veretlenek maradtak a srácok, így listavezetőként várhatják a tavaszi folytatást! Az év csömöri csapatának megválasztott együttes tagjai: Gerecs Krisztián, Kerekes Lőrinc, Szenográdi Csaba, Bártfay András, Urbán Dávid, Bakos György, Nádasdi László, Tóth Fekete Barnabás, Barna Bálint, Kővári Tamás, Rohodi Péter, Sánta Donát, Békefi András, Németh József, Turák Félix, Csajbók Sándor, Kovács Márk, Uzonyi Bence, Szűcs Márton, Turák Csaba. Vezetőedző: Bagyánszki Zsolt

 

Gratulálunk díjazottjainknak a kiemelkedő teljesítményükhöz!

 

Köszönjük a tombola-felajánlásokat: csömöri Decathlon áruház, Kék Sárga Kék Baráti Kör, Csömör Nagyközség Önkormányzata, Csömöri Civil Egyesület, Csömöri Sportcsarnok, Csömöri Virágállomás, ReCreo Aréna, Fortuna Cukrászda, Zöldfa Étterem, Malibu Szolárium, Széchenyi úti zöldséges, Exxxtreme Fitness, Kis Antalné, Laki szépségszalon, Csikós Erik és családja, Felvári Presszó.