A célegyenesben jár futsalválogatottunk felkészülése az olaszországi Eboliban rendezendő világbajnoki selejtezőtornára. A házigazda olaszok mellett az angolok és a fehéroroszok ellen vívhatjuk ki a továbbjutást - három csömöri játékossal a fedélzeten!

 

Óriási megtiszteltetés, hogy a válogatottban három csömöri futsalos is helyet kapott, Varsányi Áron kapus mellett a Horváth ikrek, Norbert és Szabolcs is tagja a keretnek. A kiválasztott játékosok október 17-e óta készülnek együtt a fővárosban.

 

Új lebonyolítási forma szerint játsszák majd az idei világbajnoki selejtezőket: a kvartettekből az első két helyezett jut tovább az elitkörbe, ahol újabb négy négyes csoport lesz. A csoportok győztese egyenes ágon kijut a vb-re, míg a másodikakat két párba sorsolják, ahonnan a párharcok győztesei is részt vehetnek a jövő évi világbajnokságon. Európát hét csapat képviselheti, de a selejtezőkből csak hat együttes jut ki, a hetedik a rendező Litvánia lesz. A csoportból a továbbjutás az elitkörbe különösen fontos lenne a Turzó-legénységnek, mivel ezek alapján történik a kiemelés a következő Eb-selejtező sorozatra, így kiemeltként várhatnánk a sorsolást, könnyebb csoportba kerülve. Amennyiben nem sikerülne kiharcolni a továbbjutást, vélhetően előselejtezőre kényszerülnénk.

 

A továbbjutás nem tűnik egyszerű feladatnak. Az olaszok kiemelkednek a csoportból, de a másik két ellenfél is rengeteget fejlődött az elmúlt években, így ellenük sem mehetünk biztosra (az európai ranglistán az olaszok az 5., a fehéroroszok a 14., mi a 19. helyen állunk, az angolok pedig a 25. pozíciót foglalják el).

 

- Papíron az olaszok kiemelkednek a csoportból, és a jelenlegi papírforma szerint a fehéroroszok ellen sem mi vagyunk az esélyesek, emellett az angol futsal is óriási fejlődésnek indult, de úgy utazunk ki, hogy a csoport első két helyezettje között szeretnénk végezni - latolgatta az esélyeket Turzó József szövetségi kapitány. - És ezen esélyek mellett, kielemezve az ellenfeleink játékát, és persze figyelembe véve a saját csapatunk fejlődését, ennek nemcsak vágynak kell lennie. Mi ezt realizálni szeretnénk Olaszországban, hogy a magyar futsalért szorító és minket biztató, nekünk szurkoló embereknek örömöt és elégedettséget okozzunk játékunkkal és legfőképp eredményeinkkel.

 

Az olaszországi vb-selejtező programja:
október 24.: Magyarország-Anglia, 17.00
október 25.: Fehéroroszország-Magyarország, 17.00
október 27.: Magyarország-Olaszország, 17.00

 

A magyar futsalválogatott kerete:
kapusok:
Alasztics Marcell (Haladás VSE)
Sásdi Bálint (Haladás VSE)
Varsányi Áron (RFC Csömör)
mezőnyjátékosok:
Dávid Richárd (MFK Prodeksim)
Dróth Zoltán (Haladás VSE)
Hajmási Milán (Haladás VSE)
Horváth Norbert (RFC Csömör)
Horváth Szabolcs (RFC Csömör)

Komáromi Péter (FC Veszprém)
Nagy Imre (MVFC Berettyóújfalu)
Pál Patrik (Dunaferr DUE Dutrade FC)
Rábl János (MVFC Berettyóújfalu)
Siska Gergely (Nyírgyulaj KSE)
Vas Ádám (Haladás VSE)

 

Sok sikert, srácok!